11 мільйонів гривень для друга мера – програма “Детально”

06.07.2022

За дружбу з бізнесменом Клічук вирішив заплатити грошима громади

Міський голова Роман Клічук обіцяв прозорі правила для бізнесу та покращення для чернівчан. Та ледь не на кожній сесії орієнтовані на мера депутати намагаються ошукати громаду. Цього разу на кругленьку суму 11 млн грн. Провладна більшість ратуші хоче передати в оренду комерційно привабливу земельну ділянку без конкурсу близькому другу Романа Клічука. 

У 2019 році ТОВ “Універсам” написало заяву про відмову від оренди земельної ділянки на Героїв Майдану 69. В той самий час з’являється компанія зі схожою назвою ТОВ “Універсам-Захід”, яка хотіла без конкурсу отримати цю землю. Депутатам пропонували змінити в договорі оренди назву фірми. Проте міськи обранці минулої каденції не дозволили вкрасти у громади мільйони гривень та не підтримали цього незаконного рішення на догоду бізнесменам.

Нині у мерії не полишають спроб протягнути цей земельний шкурняк. Вже декілька разів на розгляд сесії виносили це рішення. ТОВ “Універсам-Захід” пробує вкотре отримати ласий шматок землі, який за оцінками експертів на ринку може коштувати щонайменше 11 млн грн. Нині під покровом війни орієнтовані на мера депутати намагатимуться його протягнути 7 липня. І це попри те, що подібні рішення міських обранців вже визнавали не законними. 


Чому департамент урбаністики та архітектури готує проєкт рішення у порушення земельного законодавства, яким фактично вносить зміни в договір оренди 2010 року? Чому для Клічука такі важливі 12 соток на Героїв Майдану 69?  Все просто серед засновників ТОВ “Універсам-Захід” – колишній депутат міської ради від Партії Регіонів та брат призначеного мером начальника міськШЕПу Урсулян ігор Павлович, який до того ж близький друг Романа Васильовича. Пан Урсулян частий гість міського голови у ратуші, а також саме з ним Клічук минулого року в розпал карантину літав відпочивати на елітні курорти екзотичної Коста-Ріки. То ж чому такому давньому товаришу не зробити дорогий презент? 


От тільки за дружбу з Урсуляном Клічук вирішив заплатити грошима громади. За 11 мільйонів гривень у місті можна було б ремонтувати дороги, спрямувати їх на допомогу соціально незахищеним верствам населення, або покращити благоустрій міста. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини