Чистка зрадників у буковинській «Слузі народу»: кого позбавлять депутатських мандатів?

23.02.2022

Завтра «Слуга народу» на конференції Чернівецького обласного осередку може відкликати кількох депутатів міської, обласної та районної рад

Днями одразу декілька телеграм-каналів та інформаційних видань анонсували чистку рядів серед буковинських депутатів «Слуги народу» в усіх радах Чернівецької області. Мова йде про застосування імперативного мандату і відкликання депутатів за порушення.

Власне в кулуарах про подібну чистку говорили давно, тому конференція обласної організації партії “Слуга народу”, яка відбудеться завтра, 24 лютого, не стала несподіванкою.

У ЗМІ повідомлялось, що в міській раді мандатів можуть позбутися Віталій Другановський, Олексій Просяний та Світлана Широкова. У Чернівецький районний раді можуть забрати мандат у голови райради Руслана Домніцака  та кількох членів фракції “Слуги народу”, а в обласній раді відкличуть Миколу Гуйтора, Юлію Грицку-Андрієш та Олексія Грушка. Усіх цих депутатів звинувачують у зраді інтересів президентської партії.

Нагадаємо трійка Другановського влилась в коаліцію Романа Клічука і стала голосувати по команді мера, інколи підтримуючі навіть доволі жорсткі звернення «Європейської солідарності» до Президента України Володимира Зеленського. Зрештою, навіть коли депутати «ЄС» ганьбили Володимира Зеленського, голова фракції Віталій Другановський сидів мовчки, а єдиною хто став на захист Президента, була Оксана Зубжицька.

В облраді депутатам не простили зраду партії, коли частина представників «Слуги народу» на посаду голови облради підтримали не свого однопартійця, а кандидата від коаліції Папієва-Козака-Клічука Олексія Бойка. В подальшому ці представники «Слуги народу» увійшли до коаліції «ЄС», «ОПЗЖ», «Аграрної партії» та «Єдиної альтернативи».

Ну, а голова районної ради від «Слуги народу» Руслан Домніцак, відкрито вирішив виступити проти представника Президента України в Чернівецькій області. Його регулярно використовують його нові господарі для виступів проти голови ОДА та проєкту Володимира Зеленського «Велике будівництво». Зрештою, у якості розрахунку, помічник Домніцака днями отримав від Клічука посаду керівника комунального підприємства «ЧТУ».

Ну і найцікавіше, що захищати зрадників в президентській партії наввипередки кинулися засоби масової інформації, які належать або працюють на міського голову Чернівців Романа Клічука, що яскраво свідчить чиї інтереси вони насправді відстоювали.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи