Cмітники з вулиці Заньковецької перенесли і поставили на туристичному маршруті

21.02.2022

Експерти відзначають, що це дуже сумнівне рішення міської влади перенести смітники майже на зупинку громадського транспорту

Днями міська влада похвалилася, що смітники з вулиці Заньковецької перенесли на жваве перехрестя вулиці Університетської, майже на зупинку громадського транспорту. Саме тут пролягає туристичний маршрут до ЧНУ. І хоч нові смітники мають бути підземними, чернівчани і експерти вважають це не дуже вдалою ідеєю.

Експерт з безпечності вулиць та заступник голови ГО “Буковинська агенція регіонального розвитку” Богдан Старик у коментарі Суспільному. Буковина говорить, що таке рішення нелогічне. Смітники встановили на лінії руху пішоходів і близько до пішохідного переходу та зупинки громадського транспорту.

Є величезний простір навколо кінотеатру, де їх можна було б і розташувати. Якщо не хотіли ховати позаду будівлі, то можна було б влаштувати там, де нещодавно стояв МАФ (впритул до будинку). Але загалом встановлення контейнерів, хай навіть і підземних, на фоні однієї із важливих пам’яток міста, є дуже сумнівним рішенням“, — зазначає Богдан Старик.

Згідно тендерної документації підземні смітники мали б бути там де вони і зараз, на вулиці Заньковецької, позаду кінотеатру Чернівці, проте влада вирішила її зробити пішохідною, тож смітники перенесли і встановили перед кінотеатром.

Чернівчани у коментарях обурюються такому рішенню влади, як і ідеєю зробити вулицю Заньковецької пішохідною.

Александр Бочкун: Пішохідна Заньковецкої… Більшої недолугості важко придумати…

Олександр Іовенко: Краще б зупинку транспорту облаштували, так ні на зупинці смітники впхали. Ви хоть інколи думаєте своїми головами пустими, що і як краще зробити, чи просто так, лиш би було?

Oksana Zaremskaia: Краще б навколо кінотеатру громадський простір зробили , відремонтували фасади, знесли кіоск було набагато затишніше та приємніше у центрі. Якщо б смітники були б далі по Університетській або на початку 28 червня, нічого страшного не сталося б

Николай Николаевич: Тільки недолугі можуть прийняти рішення про пішохідну вулицю Заньковецьку.Продивіться трафік там за день,попитайте громаду.

Татьяна Скрипийчук: Хто ж це затвердив?? Центр міста, для чого це роблять?? На зупинці, особливо кайфово буде влітку. Дійсно гроші не пахнуть.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини