Стало відомо хто з депутатів відмовився голосувати за збільшення фінансування тероборони Чернівців

16.02.2022

Проти виділення коштів на батальйон територіальної оборони міста виступили депутати «Єдина альтернатива», частина депутатів партій «Пропозиція» і «Європейська солідарність» і навіть два представника «Слуги народу»

Вчора, під час позачергової сесії чернівецької міської ради, депутати голосували за виділення з бюджету коштів на фінансування батальйону територіальної оборони міста. Міська влада планувала виділити 5 млн грн, однак заступник командира військової частини озвучив, що реальна потреба орієнтовно 20 млн грн для забезпечення першочергових потреб. Після цього депутат Василь Продан запропонував виділити не 5 млн як планували, а 10 млн грн. Однак цю пропозицію не підтримав мер Роман Клічук та його депутати.

Депутатка Антоніна Бабюк, на власній Фейсбук-сторінці, оприлюднила поіменне голосування, хто не підтримав виділення коштів для батальйону територіальної оборони міста Чернівці.

Серед тих хто не проголосував мер Роман Клічук та секретарка міськради Марина Кирилюк, у повному складі депутати «Єдиної альтернативи» Галина Абрам’юк, Дмитро Білоус, Наталія Калмикова, Тарас Прокоп. Валентина Радчук, Руслан Білоскурський, Надія Лабанда. Чотири депутати партії «Пропозиція» Юлія Сафтенко, Степан Руденко, Тетяна Шепелько, Михайло Шкурей. Керівник фракції «Європейська солідарність» Сергій Бостан і навіть представники президентської фракції «Слуга народу» Віталій Другановський та Олексій Просяний, які зрештою синхронно голосують з більшістю Клічука, навіть якщо це антипрезидентські ініціативи чи звернення.

«Спілкувалася з керівництвом і маю інформацію, що потрібно терміново закупити рації, генератори, автомобіль для швидкого реагування, але ж говорити про патріотизм і робити дії для зміцнення обороноздатності, це різні речі.

Це ті , хто проголосував за виділення десяти млн на тероборону! Маю чітке розуміння, що якщо не будемо утримувати свою армію, то будемо утримувати чужу…. І коли почула в сесійній залі (від тих хто не голосував), що, мовляв, «ми ж податки на армію сплачуємо» або «то ж перерахуємо на область», або ще якісь відмовки, мені стає сумно, бо я розумію, що у такі складні часи, ми маємо бути як кулак, єдиними і згуртованими», – прокоментувала депутатка Антоніна Бабюк не голосування «Єдиної Альтернативи» і промерської більшості за виділення додаткових коштів для батальйону тероборони міста.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини