Тариф підняли, графік не врегулювали: міські маршрутки і далі їздять лише до 21 години

09.02.2022

Поспішивши підняти тариф міська влада навіть не подумала як будуть контролювати виконання умов перевізниками

Тариф підняли, а графік руху змінити забули. Вже тиждень у чернівецьких маршрутках проїзд коштує 9 гривень. Проте і досі громадський транспорт припиняє свою роботу о 9 годині вечора, а віддалені напрямки, такі як Садгора чи Роша, взагалі припиняють курсувати до 8 години. Чому жителі міста змушені ходити пішки або витрачати чималі суми на таксі?

З 1 лютого у Чернівцях почав діяти новий тариф у маршрутках. Тепер чернівчани змушені платити 9 гривень за проїзд. Люди обурені таким необумовленим підняттям вартості, адже за їх словами, якість перевезень жахлива.

Окрім жахливих автобусів та часто неввічливих водіїв, досі нагальною проблемою залишається неврегульований графік руху. Адже побачити маршрутку після 9 години вечора в центрі Чернівців практично нереально. 

«В першу чергу вже самі перевізники привикли до такого і їм вигідна така річ», – говорить секретар виконкому Сергій Добржанський.

Через це чернівчанам доводиться або йти пішки, або ж витрачати чималі суми на таксі. Тим часом перевізники у цій ситуації виходять сухими з води. Міські чиновники не спішать їх штрафувати. Виправдовуються: усе через умови спецперевезень, які ще з початку карантину.

«На виконком ми подали вже питання скасування питання про спецперевезення. І це дасть нам тоді більше юридичної можливості», – розповідає Добржанський.

Розглядати питання про відміну режиму спецперевезень виконавчий комітет мав би вчора. Однак через те, що кілька членів захворіли, засідання скасували. Відтак невідомо на скільки ще днів чи то тижнів затягнеться цей процес, а перевізники залишатимуться безкарними. З цього випливає ще одне запитання, чому виконком «поперед батька в пекло» підняв тариф на проїзд, не впевнившись у тому, чи можна буде належно контролювати роботу громадського транспорту. Тож тепер чернівчанам залишається лише чекати. Чекати і щоразу платити 9 гривень за проїзд.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи