Київ намагаються примусити до виконання неприйнятних Мінських угод – Тимошенко пропонує план захисту України

02.02.2022

Нинішня ескалація навколо України є прямим наслідком ганебних Мінських домовленостей, нав’язаних державою-агресором.

Метою цих домовленостей від самого початку було встановлення політичного контролю Росії над Україною через фактичне «приєднання» нашої держави до ОРДЛО. Про це Юлія Тимошенко і «Батьківщина» заявили одразу після того, як вони були укладені. І не просто заявили, а й послідовно голосували проти їхнього втілення в життя.

І попередня українська влада, і нинішня варті одна одної: перша була співавтором цих угод і погодилася на них,  друга не може їх ні виконати, ні вийти з них. Хоча ані тоді, ані зараз на ці домовленості не давали своєї згоди ані український парламент, ані суспільство.

Росія за допомогою нинішньої ескалації намагається а) паралізувати волю самих українців і б) створити умови, коли до виконання мінських домовленостей Україну примушуватиме Захід – заради створення ілюзії «вирішення проблеми».

Звісно, про жодне «врегулювання» в Мінських угодах не йдеться.  Росія вже навіть не приховує, що на Україні зупинятися не збирається і вже висуває нові вимоги щодо країн Балтії, Румунії і Болгарії.

Саме тому Юлія Тимошенко каже, що саме існування мінських домовленостей лише заохочує Кремль до подальшої агресії. І Україні та Заходу треба якнайшвидше вибратися з цієї пастки. Тимошенко – єдиний український політик, яка має мужність називати речі своїми іменами і казати людям правду.

Переговори про відновлення територіальної цілісності України треба вести в іншому форматі – на основі Будапештського меморандуму, що гарантував непорушність українських кордонів (з Донбасом і Кримом), не ослаблюючи тиску на Росії як державу-агресора. Україна має повернути собі суб’єктність і не дозволяти вирішувати свою долю за її спиною.

Щоб домогтися свого  – наголошує Юлія Тимошенко – Україні необхідно бути твердою у відстоюванні своїх інтересів і зберігати національну єдність. Заради цього вітчизняним політикам треба відкласти вбік дріб’язкові політичні розбіжності і говорити єдиним голосом з сусіпільством, з українським народом.

Зберігати спокій і не панікувати люди зможуть лише тоді, коли будуть впевнені, що влада не намагається їх обманути. Вимоги Юлії Тимошенко і «Батьківщини» до влади перетворити захист людей, захист вітчизняної економіки на абсолютний пріоритет в цих умовах стають умовою виживання країни.

Анатолій Головенко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи