Альтернативні схеми: міська влада знову намагалася вкрасти у міста земельну ділянку вартістю 20 млн грн

01.02.2022

Фірму, якій намагались подарувати безкоштовно землю, пов’язують із другом Романа Клічука

Земельна схема не пройшла. На сесії міської ради влада знову намагалася просунути питання про надання 20 соток землі товариству «Орбіс». Цю фірму пов’язують із другом мера Романа Клічука.

Ласий шматок землі на вулиці Шухевича оцінюють приблизно у 20 мільйонів гривень. Продавши цю комерційно-привабливу вільну ділянку на аукціоні місто могло б заробити чималу суму. Однак теперішнє керівництво Чернівців стало на бік приватної компанії. Тож як тільки з’являється можливість це питання виносять на голосування депутатам.

Схема, яку придумали чиновники, заплутана, але депутати викрили її і озвучили на сесії міськради.

«Коли мова йшла про знесення будинку, тому й видавалась земельна ділянка цьому будинку, а вони взяли й закріпили собі землю зовсім вільну. Просто депутати голосували за земельну ділянку за 20 соток для будинку №11, а по суті міську раду обманули. Ви виділили вільну земельну ділянку», – викрив схему міської влади депутат Василь Продан.

Зрештою обранці це рішення не підтримали. Однак крапку у цій схемі ставити рано, питання зависло в повітрі. Депутат Василь Продан вважає, надати землю ТОВ Орбіс – це буде відверта крадіжка десятків мільйонів у громади міста.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини