Клічук та його більшість не підтримали скасування тарифу 9 гривень для маршруток

27.01.2022

З 1 лютого чернівчани будуть платити за проїзд 9 гривень

Депутат від фракції «Народний контроль» Михайло Яринич запропонував внести в порядок денний сесії міської ради проєкт рішення про скасування рішення виконкому Клічука про підняття тарифу на проїзд у маршрутках з 1 лютого до 9 гривень. Однак голосів для прийняття цього рішення не вистачило, підтримали лише 17 депутатів при необхідних 22 голосах. Проти виступили мер міста, секретарка міськради Марина Кирилюк та партія «Єдина альтернатива» у повному складі. Один голос «За» був від партії «Пропозиція» та два від «Європейської солідарності». Також повінстю підтримали цей проєкт рішення партії «Команда Михайлішина», «Рідне місто» та «Народний контроль».

Нагадаємо, 11 січня 2022 року виконавчим комітетом Чернівецької міської ради було прийнято рішення, яким на 4 грн. підвищено тарифи на перевезення пасажирів у міському пасажирському автомобільному транспорті загального користування, що призвело до збільшення соціальної напруги серед містян. При цьому, даним рішенням не врегульовано питання пільг на перевезення для соціально незахищених верств населення, а також учасників АТО, членів сімей загиблих, учнів, студентів на автобусних маршрутах без забезпечення пільгових перевезень.

Окрім проїзду міська влада збільшила вартість водопостачання з 1 січня, та на найближчому виконкомі планує збільшити вартість теплопостачання у Чернівцях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини