Клічук розповів про схему, як його приватним фірмам вдається не сплачувати податки у бюджет міста

24.01.2022

Мер Чернівців визнав, що його фірми застосовують схеми для ухилення від сплати податків

Журналіст Василь Забродський вкотре довів, що фірми міського голови Романа Клічука ухиляються від сплати податків.

Він звернувся до правоохоронних органів, та отримав відповіді про те, що справді фірми мера порушують законодавство,  ухиляються від сплати податків і нараховуються сотні тисяч штрафів за ці порушення. Тож на пресконференції мера він запитав чи задоволений Роман Клічук роботою менеджерів його компаній.

«Ви започаткували схему обкрадати місто не сплачуючи податки, чи продовжують ваші менеджери це робити? Чи задоволені ви роботою менеджерів?», – запитав Василь Забродський.

У відповідь міський голова Чернівців зазначив, що роботою менеджерів задоволений і фактично визнав, що його підприємства застосовують «схему ФОПів», яка дозволяє ухилятись від сплати податків.

«Мережа Тайстра оформлена на Тайстру груп, а приватні підприємці там працюють по франчайзингу», – заявив Клічук.

Журналіст переконаний, що мер вводить в оману чернівчан, що схема по ухиленню від сплати податків відбувається потайки від мера, адже саме Клічук, ще до мерства, створював цю схему у мережі своїх магазинів.

«Я написав десятки листів у податкову і отримав десятки відповідей, що у мережі «Тайстра» порушують закон і мережа «Тайстра» ухилялась від сплати податків. І коли мер, каже що це хтось робить під вивіскою його магазинів, він, м’яко кажучи, бреше. Тому що він сам цю систему створив, сам її контролював і сьогодні дякує менеджерам, які продовжують його злочинні схеми пограбування чернівчан шляхом ухилення від сплати податків», – зазначив Василь Забродський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини