У суботу всім містом маланкували, а столітню традицію освячення води на площі міська влада заборонила

19.01.2022

Ексмер Олексій Каспрук розкритикував команду Клічука через заборону освячення  води на площі Святої Марії

У міській владі вважають, що коронавірус має вибіркову здатність розповсюджуватися під час різних свят та місць їх проведення. Десяток всечесних отців і дві сотні парафіян християнських конфесій міста на площі Святої Марії під час освячення води сприяють розповсюдженню Омікрона… А тисячі учасників та глядачів Маланки, мабуть, здатні відлякувати від міста всі віруси. Про це на своїй фейсбук-сторінці написав колишній мер Олексій Каспрук.

«У суботу радісно маланкували всім містом і тисячами гостей, а вже у середу столітню традицію освячення води на площі заборонили в зв’язку з карантином!

Досвід, що чим більше буде місць освячення води, тим менше буде скупчення людей під час цього обряду, до уваги ніхто не взяв», – обурився Олексій Каспрук.

У коментарях до допису священник Василь Гасинець зазначив, що у Чернівцях зараз немає влади, а замість неї не дуже вдалий експериментальний цех.

«Бачите, біда в тому що у Чернівцях зараз не має влади, а такий собі, навіть не дуже вдалий, експериментальний цех, і кому що впаде на думку, чи присниться, той це і пропонує», – зазначив Василь Гасинець.

Довідка: Традицію освячувати воду на площі Пресвятої Марії  започаткувалася ще у ХVIII столітті. Обряд проводили біля криниці на місці, де знаходився вівтар церкви Успіння Пресвятої Богородиці до її перенесення.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини