Команда Клічука розвалюється: розчарувавшись у діях мера Оксана Драчковська написала заяву на вихід з виконкому

19.01.2022

Письменниця зазначає, що давала час міському голові на виконання однієї з його передвиборчих обіцянок, але він її провалив

Міський голова Чернівців Роман Клічук так і не виконав передвиборчу обіцянку, яку давав чернівчанам, щодо «доступності» будівлі міської ради. У зв’язку з цим письменниця та членкиня виконкому від «Єдиної альтернативи» Оксана Драчковська, вже пів року не відвідує засідання на знак протесту. Про це Оксана Драчковська розповіла в інтерв’ю сайту 50vidsotkiv.org.ua.

«Від червня не ходжу на засідання. Але не лише на засідання виконкому, а просто взагалі не заходжу до ратуші. Вирішила після того, як мені довелося (і вже не вперше) витягувати візок із сином на другий поверх самотужки. Сина не було з ким залишити, а я поспішала на засідання однієї з робочих груп. Це мій одиночний протест проти недоступності будівлі міської ради. Там немає ліфта, і доступними є тільки приміщення першого поверху. Натомість і сесійна зала, і зала, де засідає виконком, недосяжні для людей на кріслах колісних. Заява на вихід з виконкому у мене вже є. Давно. Я давала час міському голові на виконання однієї з його передвиборчих обіцянок, а саме – зробити громадські заклади та установи доступними для маломобільних людей до кінця 2021 року. Але ліфта досі немає», – розповідає  Оксана Драчковська.

Нагадаємо вперше публічно членкиня «Єдиної альтернативи» критикувала мера після того, як замість ліфту, який сприяв би доступності будівлі, встановили турнікет для обмеження доступу чернівчан до міськради. Після цього у соцмережах на неї натравили «ботів» «Єдиної альтернативи», це підтвердив навіть політтехнолог Клічука Руслан Рохов.

У 2020 році Драчковська йшла на вибори до Чернівецької міської ради в списку партії «Єдина альтернатива», проте депутаткою не стала і каже, що отримала дуже корисний урок та «щеплення від політики маленькою дозою політики».

«Набрала багато голосів, але депутаткою не стала, бо була занадто далеко в партійному списку. Тобто, незважаючи на відкриті списки, мандати отримали люди, які здобули меншу підтримку виборців, ніж я. Не треба було бути такою наївною: політика є політика», – зазначає Оксана Драчковська.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини