Чиновники Клічука, які нещодавно були проти підняття тарифу, підтримали підвищення вартості проїзду

17.01.2022

З 1 лютого проїзд у маршрутках здорожчає до 9 гривень

Команда Єдиної Альтернативи обіцяла взяти відповідальність на себе та навести лад у місті. Та прийшовши до влади відвернулись від чернівчан, вкотре довівши, що місце сидіння, визначає точку зору. Ті, хто був категорично проти підняття ціни на проїзд у громадському транспорті без докорів сумління збільшили його майже вдвічі.

На догоду перевізникам міськвиконком підвищив вартість проїзду у чернівецьких маршрутках.  Тож за одну поїздку з 1 лютого пасажирам доведеться заплатити 9 грн.

«Це економічно обґрунтований тариф, який поданий перевізниками. Це в загальних перевезеннях. Ми зараз готуємо проект рішення на сесію, яка відбудеться 27 числа, скасувати спецрежим перевезень», – виправдовується заступник Чернівецького міського голови Ігор Крохмаль.

До того ж, за проїзд доведеться платити всім, бо ж питання пільгового перевезення учасників АТО та школярів влада не змогла вирішити.

Відповідне рішення про збільшення вартості проїзду в маршрутках ухвалив виконавчий комітет Чернівецької міської ради. «За» голосував мер Роман Клічук, а також представники його команди: зокрема  секретарка міськради Марина Кирилюк, заступник міського голови Євгеній Маховіков,  секретар виконкому Сергій Добржанський. А ще Валерій Другановський, Денис Затірка, Сергій Андрущак та Олександр Ставчанський.

До слова всі вони не користуються громадський транспортом, адже мають власні автівки.

Дивує цинізм та лицемірство саме двох чиновників, які донедавна категорично виступали проти підвищення вартості проїзду в громадському транспорті.

Так Марина Кирилюк, будучи громадською активісткою неодноразово засуджувала дії влади висловлюючись у соціальних мережах щодо підняття вартості проїзду. У публікаціях на сторінці Центр реформ та розвитку запевняла: чернівчани заслуговують на справедливий та реальний тариф.

Ба більше, коли чернівецькі перевізники у 2020 році хотіли підвищення та переконували, що обґрунтований тариф становить 10 гривень Марина Кирилюк була категорично проти підняття ціни.

«Прийняття такої вартості проїзду може стати небезпечним для чернівчан прецедентом, коли уже після виходи з карантину вона може залишитись без змін», -йшлося в дописі.

Окрім секретарки міськради Марини Кирилюк, ще одним політиком-лицеміром став секретар виконкому Сергій Добржанський. Адже у липні 2021 року ледь не бив себе в груди переконуючи, що  не голосуватиме за підвищення вартості проїзду у маршрутках.

«Тариф зараз 7 гривень і за умови як перевізники його виконують. В умовах у нас написано: «Всі мають їхати сидячі, має бути якась інтервальність».  Вони порушують ці всі правила. Я не бачу обґрунтованості. Я категорично проти цього, я як людина, як секретар виконкому. Коли почались всі ці розмови, я сказав, що це підтримувати не буду», – зазначив у липні 2021 року секретар Чернівецького виконавчого комітету Сергій Добржанський.

Нині ж пояснює –  голосував за збільшення вартості проїзду, бо ж перевізникам ця послуга обходиться в копієчку.

«Ми бачимо оскільки зараз і паливо і мастильні матеріали запчастини і зарплата мінімальна. Завжди перевезення це задорого», – зазначає тепер Добржанський.

Як можуть зрозуміти чернівчан чиновники, доходи яких в десятки разів більші за доходи пересічних містян, переконують люди.

Яна: Вони загнали ціну. Подивіться на стан цих маршруток, всередині брудно, вони всі ржаві, гнилі. Двері на ходу відкриваються

Дарина: На даний момент це не доцільно у зв’язку з тим, що важкі часи, карантин, підняття цін. Ціни зростають, а зарплати ні, дуже, важко для людей

Наталія: Перед тим як піднімати ціну, трохи треба подумати про людей, які живуть на ці мізерні зарплати. У них трішки, мабуть, інші зарплати, ніж в нас

До слова топ-чиновники ратуші щомісяця отримують до 50 тис грн з міського бюджету. Чернівчани ж переконують, обидва секретарі Марина Кирилюк та Сергій Добржанський, розповідали виборцям гарні казочки аби прийти до влади.

Віктор: Головне реклама. Вони роблять собі рекламу, а потім не виконують своїх зобов’язань

Богдан: Багато говорять, а роблять як роблять

Дарина: Політики багато чого говорили і не виконували своє. Я думаю ще буде підніматися ціна.

Нині ж люди запевняють: таким політикам-лицемірам не місце у владі.

Володимир: Їх всіх необхідно звільняти, я так вважаю

Галина: Безперечно треба їх звільняти, і чим подалі, і більше не допускати їх до влади, тому що вони не захищають наших інтересів.

Олександра: Ти даєш якісь обіцянки, в тебе є якісь зобов’язання, ти маєш їх виконувати, а якщо ти це не робиш, чому ти на тому місці, чому ти там?

Громада ж повинна запам’ятати політиків-лицемірів, бо прийде час виправляти помилки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини