Чернівчани обурені подорожчанням проїзду у маршрутках до 9 гривень

13.01.2022

Містяни нарікають, що містом їздять геть занедбані маршрутки, які розпадаються на ходу

У Чернівцях підняли тариф на проїзд у маршрутках до 9 гривень. Таке рішення нині ухвалив виконавчий комітет Чернівецької міської ради. «За» голосував мер Роман Клічук, а також представники його команди: зокрема  секретарка міськради Марина Кирилюк, заступник міського голови Євгеній Маховіков,  секретар виконкому Сергій Добржанський.  А ще Валерій Другановський та Денис Затірка.

«Ми бачимо оскільки зараз і паливо і мастильні матеріали запчастини і зарплата мінімальна. Завжди перевезення це задорого», – зазначає секретар виконкому Сергій Добржанський, який ще кілька місяців тому виступав проти підвищення тарифу.

Варто зауважити, що рішення не змогли прийняти з першої спроби. Тож Клічук оголосив перерву. І вже коли журналісти розійшлись, без прицілів камер, виконком спокійно повернувся до розгляду питання про тариф. Цього разу Сергій Андрущак та Олександр Ставчанський, які є однопартійцями Олексія Каспрука,  передумали і стали на бік перевізників.

«Ми не можемо залишати місто без транспортного сполучення і існує аргументація, що перевізники не готові працювати за тим тарифом, за яким вони працювали у попередній час. Тому довелося доходити до компромісу», – розповів член виконкому Сергій Андрущак.

Чернівчани обурені подорожчанням. Люди кажуть: містом їздять геть занедбані маршрутки, які розпадаються на ходу.

Галина: Я думаю, що це буде важкувато, тому що все на раз і комунальні, і транспортні послуги

Яна: Вони загнали ціну. Подивіться на стан цих маршруток, всередині брудно, вони всі ржаві, гнилі. Двері на ходу відкриваються

Елла: Повинні бути гарні умови  для того щоб можна було їхати,  маршрутка повинна бути хоча б чиста, щоб можна було сісти

Юля: Це велике похабство 9 гривень. Період карантину дуже тяжко для багатьох людей

Юрій: Про шо говорити, хоч я їду 19 маршрутом, там водії одні хами. Він може не зупинитися на зупинці, даєш йому здачі не мають. Хами одні

Чернівчани скаржаться: деякі водії часто дозволяють собі хамити пасажирам. Ну і найболючіше – вони не дотримуються графіку. Інколи маршрутку доводиться чекати 40, а то й більше хвилин. А тому підвищення тарифу геть не на часі.

Євгенія: Кому не вистачає? Клічуку? Хто його вибирав того Клічука? Ніяка якість, холодно в маршрутках, брудні сидушки, порохи.

Раїса: Погано. Пенсію не підняли ні чуть-чуть, а ціни на все, навіть на телефони. Ну он приїхала маршруткою, сьогодні немає людей, а коли битком то дуже погано

Людмила: Так як вони працюють вибачте мене, то вони не варті тих 7 гривень що вони возять. Вони набирають людей, вони напихають ті маршрутки, що не можеш запхатись, по друге водії хамлять.

Донині тариф на проїзд у маршрутках був 5 гривень. Тимчасова вартість на час карантину у режимі спеціальних перевезень коштувала чернівчанам 7 гривень за поїздку. Тож виходить, що виконком збільшив ціну за проїзд аж на 4 гривні : з 5ти до 9ти.

 «Це економічно обґрунтований тариф, який поданий перевізниками. Це в загальних перевезеннях. Ми зараз готуємо проект рішення на сесію, яка відбудеться 27 числа, де ймовірніше за все ми будемо пропонувати скасувати спец режим перевезень», – розповів заступник Чернівецького міського голови Ігор Крохмаль.

Відтак уже з 1 лютого чернівчанам доведеться платити за проїзд у маршрутці 9 гривень.

Коментарі
  • Пане Крохмаль, в мене економично обгрунтований рівень зарплати має бути 30000 гривень. Мені хтось платить стільки? Тому йдіть в дупу з вашим обгрунтованим тарифом разом!

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи