Виконком Клічука не підтримав пільговий проїзд у маршрутках для учнів та учасників бойових дій

12.01.2022

Міська влада вважає, що приватні перевізники на це не погодяться

Сьогодні виконавчий комітет чернівецької міської ради підняв вартість проїзду у маршрутках до 9 гривень. При цьому команда Клічука відхилила пропозицію про забезпечення пільгового проїзду для учнів шкіл та учасників бойових дій. На думку мера Романа Клічука та секретарки міськради Марини Кирилюк приватні перевізники на це не погодяться, тож вони виступили проти пільгового проїзду.

«Нашу пропозицію запровадити пільговий проїзд для учнів та учасників  бойових дій  на усіх автобусних маршрутах виконком сьогодні під час затвердження тарифу на проїзд не підтримав, хоча доручили департаменту транспорту це питання вивчити. 

Пільговий проїзд для учнів шкіл, гімназій, ліцеїв та студентів, безкоштовний – для членів родин загиблих і учасників бойових дій передбачено законом, органи місцевого самоврядування зобов’язані це право забезпечувати.

У Чернівцях ці пільги діють тільки у тролейбусах, в усіх інших містах України – на всіх видах міського громадського транспорту», – написав член виконкому Сергій Андрущак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи