Не чіпайте своїми кривими руками архітектурну спадщину Чернівців, – голова «УНД» звернувся до міської влади

10.01.2022

Голова товариства «Український Народний Дім» Володимир Старик обурився через дозвіл влади на забудову вулиці Шевченка

Вже традиційно в святкові дні відбувається знищення культурної спадщини Чернівців. Влітку це був пам’ятник Сидору Воробкевичу, взимку жертвою сучасних вандалів впав архітектурний ансамбль вулиці Т. Шевченка. Про це на своїй сторінці в мережі фейсбук написав голова товариства «Український Народний Дім» у Чернівцях Володимир Старик.

За словами Старика у Чернівцях на пальцях однієї руки можна перерахувати професійно споруджені архітектурні ансамблі, кожен з яких міська рада повинна була би берегти як зіницю ока. І один з таких ансамблів – це забудова верхньої вулиці Т. Шевченка від вул. Головної до вул. О. Кобилянської, домінантою якої є будинок колишньої школи ремесл, який було споруджено в 1884 році за проектом видатного архітектора Йозефа Ляйцнера. Та міська влада дала дозвіл на забудову цієї вулиці сучасними будівлями, які явно не вписуються в архітектурний ансамбль вулиці.

«Хіба могла міська влада встояти від спокуси заробити на знищенні цього ансамблю? Досі всі влади стримували себе від такого вчинку, але альтернативна команда вирішила не церемонитися і цілком даром, без жодних відкатів дозволила забудувати двоповерховим понурим курником колгоспної архітектури простір між елегантним ордерним фасадом школи ремесл та не менш елегантною сусідньою віллою. Дозволила забудувати не приватну ділянку, зауважимо, а подвір’я комунальної установи ЗОШ №4, тому вся відповідальність лягає в цьому випадку на міську раду.

Дуже цікаво було б знати, чим заслужило на таку ласка МПП “ФАЕТОН”, та його керівниця Лариса М’ягка, і чому такий ласий шматок землі в чернівецькому середмісті потрапив саме їй до рук?

А тим неймовірно кваліфікованим архітекторам міської ради, які так рвуться дерибанити цей архітектурний ансамбль, можу порадити тільки одне:

Пакуйте поскоріше свої лахи і відправляйтеся будувати курники в далекі села без газу, там де цього потребують колгоспні кури!

Не чіпайте своїми кривими руками архітектурну спадщину Чернівців, яку залишили нам наші предки! А з вашими начальниками чернівчани невдовзі розберуться по справедливості!», – зазначив Володимир Старик.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини