Чернівці поки що є заручником непрофесійності керівництва міста, – Сергій Осачук

02.01.2022

Голова облдержадміністрації зазначив, що чернівчани стали жертвою політичного обману, і коли велика мильна політична булька тріснула, містяни побачили відсутність результату

Голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук, в ефірі програми «З перших вуст» на радіо «Буковинська хвиля 100 FM», розповів про те як громади області реалізовують різноманітні проєкти за рахунок державного фінансування.

Голова ОДА зазначив, що зараз є звідки фінансувати класні проєкти, питання лише в спроможності громад забезпечити усі етапи реалізації цього проєкту.

«Від гарної ідеї він не буде реалізований, ти повинен вміти провести проєкт, зробити кошторис, знайти команду, а оскільки це кошти публічні, то треба вміти з ними працювати. Потрібно діяти в межах українського законодавства, провести тендерні процедури, визначити переможця, пройти всі експертизи і подбати щоб переможець якісно виконав ці роботи», – наголосив Сергій Осачук

Та на жаль не усі 52 громади області вміють і можуть працювати із публічними коштами. І серед аутсайдерів опинилися Чернівці, які, на думку голови ОДА, стали жертвою невеличкого політичного обману, а кризові менеджери за рік, так і не змогли показати результат.

«Управлінська команда, яка прийшла до влади рік тому, виборцям обіцяли, що ми кризові менеджери, ми вміємо, оберіть нас, ми прийдемо, зміни відбудуться відразу… А насправді –  це була велика мильна політична булька, яка тріснула, і всі побачили, а де результати? А результатів немає. Через те, що не навчилися і не вміли працювати із публічними коштами.

Покажіть скільки тендерів було організовано. Скільки мільйонів, десятків чи сотень мільйоні гривень, які є сьогодні на рахунках міської ради, реалізовано у добрі дороги, у нові школи і садочки», – зазначив голова ОДА.

Сергій Осачук наголосив, що облдержадміністрація неодноразово зазначала, що вони є партнерами, друзями та однодумцями кожної громади, їх  двері відкриті, і якщо хтось не вміє працювати з публічними коштами, вони готові навчити це робити. Та Чернівці наразі залишаються заручниками непрофесійності керівництва міста.

«Коли є якісь внутрішні психологічні комплекси, які не дозволяють очільникам прийти і спитати, підкажіть як, давайте разом. То цього, на превеликий жаль, не відбулося і місто Чернівці поки що є заручником непрофесійності керівництва міста, яке не навчилося», – наголосив голова Чернівецької ОДА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини