Радянські атракціони: організатор «Різдвяного містечка» нехтує безпекою чернівчан, Клічук чомусь мовчить

21.12.2021

На чернівчан у «Різдвяному містечку» чекає російське меню 3Д кінотеатру, обшарпані, ржаві та небезпечні атракціони для дітей і цвіль в будиночках з їжею

На презентації «Різдвяного містечка» переможець конкурсу підприємець Тарас Ковальчук з ГО «Файне.ЮА» з Тернополя, показував гарні картинки і обіцяв справжню «Новорічну казку». А приїхали у Чернівці гнилі з пліснявою будиночки, які вдалось замаскувати рекламою «Гойра груп» та каруселі з Чорнобиля, як вже встигли їх охрестити чернівчани.

І тут прослідковується певна схожість організатора «Різдвяного містечка» із «Єдиною альтернативою» і Романом Клічуком у передвиборчій період – такі самі теплі вуху обіцянки, криві на фліпчартах, яскраві відео та картинки. А результат однаковий.

Про атракціони з минулого століття, розміщені на площі Соборній, не писав хіба що лінивий чернівчанин. Але в реальності каруселі виглядають ще більш жахливими ніж на фото. Чернівчанам, після яскравих картинок на презентації, організатори намагаються «втюхати» обшарпані та ржаві конструкції з відлущеною фарбою, перемотаними скотчем сидіннями,безпека яких викликає значні питання.

Поведінка організатора, який перший рік в нашому місті, дещо дивує. Очікувалось, що він будь що спробує показати наскільки якісніше він може організувати свято за попередників. Але такого зневажливого ставлення до міста і чернівчан не очікував ніхто. Звісно він підприємець і мета якомога більше заробити, але ж не ціною здоров’я дітей.

Та ще більше здивувала реакція міської влади на «совкові каруселі», а якщо бути точним, її повна відсутність. Той хто розповідав про якісні зміни у місті, хто мав на правах ґазди жорстко і ультимативно поспілкуватись з організатором «Різдвяного містечка» щоб це іржаве залізяччя зникло, лише коментує ЗМІ, що його «теж неприємно здивували атракціони». Проте жодних рішучих дій з боку міського голови Романа Клічука чернівчани так і не побачили.

У міськраді на наші запитання відповіли загальною відпискою від департаменту соціально-економічного розвитку та стратегічного планування міської ради. Мовляв, перевірили, рекомендували, провели роз’яснювальну роботу. А організатор ярмарку, керівник ГО «Файне.ЮА» Тарас Ковальчук повідомив, що уклав угоду із іншим суб’єктом господарювання на облаштування та обслуговування атракціонної техніки.

«Організатору різдвяного містечка було рекомендовано демонтувати  застарілі та естетично непривабливі зовні атракціони у сквері позаду  пам’ятника. Робота у цьому напрямку буде продовжуватися.

Також суб’єкту господарювання було рекомендовано виправити недоліки щодо російського меню фільмів на одній атракцій і замінити меню українською мовою», – йдеться у відповіді департаменту соціально-економічного розвитку та стратегічного планування міської ради.

У коментарі ЗМІ організатор обіцяв прибрати радянські атракціони 20 грудня, однак демонтаж ніхто так і не розпочав. Тарас Ковальчук відверто демонструє своє ставлення до влади міста з її рекомендаціями і до чернівчан з їх обуренням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи