Заборонити «ОПЗЖ» та «Партію Шарія»: чернівецька облрада з третьої спроби проголосувала за звернення

29.11.2021

Рішення підтримали 38 депутатів

Чернівецька обласна рада прийняла звернення до Президента України, Верховної ради, Мінюсту та РНБО щодо заборони діяльності політичних партій «ОПЗЖ» та «Партії Шарія». Відповідний проєкт рішення на розгляд сесії виніс депутат фракції “Народний контроль” Петро Скорейко.

Це рішення підтримали 38 депутатів. Проти проголосували депутати партії «Опозиційна платформа «За життя». Також кілька депутатів інших фракцій не взяли участь у голосуванні.

Після голосування депутати “ОПЗЖ” зазначили, що будуть звертатися до суду.

Нагадаємо, що це звернення вже двічі виносили на розгляд у сесійну залу і обидва рази не проголосували. Переважно голосування зривали депутати «Аграрної партії», яку представляє і голова облради.

У жовтні, під час голосування за це питання, Олексій Бойко вийшов з сесійної зали. Також вийшли деякі представники «Єдиної альтернативи» після розмови з партійцями «ОПЗЖ».

Партія «ОПЗЖ» в чернівецькій обласній раді входить у більшість Олексія Бойка, разом з «Європейською солідарністю», «Єдиною альтернативою», «Аграрною партією», «За майбутнє» та кількома членами партії «Слуга народу».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи