На вимогу депутатів Клічук скасував рішення про підвищення тарифу на тепло

20.10.2021

Після рішення виконкому у Чернівцях був один з найдорожчих тарифів на опалення в Україні

У червні виконавчий комітет чернівецької міськради, під головуванням Романа Клічука, прийняв рішення про підвищення майже удвічі тарифу на тепло. Після цього вартість опалення у Чернівцях стала найдорожчою в Україні.

Це викликало обурення у чернівчан, які були не в змозі оплачувати навіть попередній тариф. Реагуючи на звернення громади міста, депутат Володимир Бешлей «Рідне місто» зареєстрував проєкт рішення про скасування підвищення тарифу на тепло. Та Роман Клічук і його підлеглі зробили усе, щоб цей проєкт рішення не потрапив на сесію і не розглядався.

Наприкінці вересня, Президент України ініціював підписання Меморандуму про недопущення підвищення тарифів на тепло. На цій зустрічі був і чернівецький міський голова Роман Клічук. Та попри те, що центральна влада гарантувала фіксований нижчий тариф на газ для теплопостачальників, у Чернівцях тариф так і не змінили.

Лише після того як депутати міськради з фракцій «Слуга народу», «Команда Михайлішина», «Рідне місто», «Народний контроль», закликали міського голову Романа Клічука невідкладно скликати позачергову сесію, щоб розглянути проєкт рішення про скасування підвищення тарифів на тепло, Роман Клічук оголосив про те, що тариф знизять.

Сьогодні відбулося позачергове засідання виконкому де прийняли рішення скасувати своє ж рішення про підвищення тарифу на тепло у Чернівцях на 70% і повернутися до минулорічного тарифу.

«Встановити МКП «Чернівцітеплокомуненерго» протягом опалювального періоду 2021-2022 роки до кінцевих споживачів комунальних послуг категорії «населення» тарифи на послуги з постачання  теплової енергії та тарифи на теплову енергію на рівні 1204,62 грн. /Гкал. (з ПДВ)», – йдеться у рішенні виконкому.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини