“Рідне місто” вимагає від Романа Клічука зменшити тариф на тепло

19.10.2021

Депутати закликають мера негайно скликати засідання виконкому та скасувати рішення про підвищення тарифу

Фракція “Рідне місто” в Чернівецькій міській раді написала відкрите звернення до чернівецького міського голови Романа Клічука у зв’язку з тим, що він не скликав сесії міськради, на якій мали б розглянути скасування рішення про подорожчання у Чернівцях теплопостачання. Про це на своїй сторінці в мережі Фейсбук написав керівник фракції Володимир Бешлей.

Подаємо повний текст звернення:

Стартував опалювальний сезон і чернівчанам МКП «Чернівцітеплокомуненерго» почало нараховувати плату за теплову енергію за найвищими тарифам в Україні.  

У червні цього року виконавчий комітет міської ради на чолі з міським головою Романом Клічуком затвердив необґрунтовано завищені ціни на теплову енергію для населення – і тепер чернівчани мають платити за тепло на 70% вище від тієї ціни, яка була в попередні опалювальні періоди. 

Представники фракції “Рідне місто” в міській раді неодноразово намагався винести на розгляд сесії міської ради проект рішення про скасування здирницьких тарифів на тепло, однак керівники мерії не включали дане питання навіть до порядку денного сесії міської ради. Зараз з цим розбираються правоохоронні органи, які порушили кримінальне провадження за фактом перешкоджання депутатській діяльності.

30 вересня цього року з ініціативи Президента Володимира Зеленського було підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води в опалювальному періоді 2021/2022 рр.

Згідно з Меморандумом міські голови взяли на себе зобов’язання щодо недопущення застосування підвищення тарифів на послуги з постачання теплової енергії, а центральна влада має забезпечити громади дешевим природнім газом та також надати цільову субвенцію для підтримки підприємств Теплокомуненерго.

Фракція “Рідне місто” в Чернівецькій міській раді вимагає від міського голови Романа Клічука виконати взяті на себе зобов’язання відповідно до Меморандуму та негайно скликати виконавчий комітет, на якому прийняти рішення про зменшення на 70% ціни на теплову енергію для населення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи