У четвер депутати скасовуватимуть підвищення тарифів на тепло у Чернівцях на позачерговій сесії міськради

18.10.2021

Депутати розглянуть проєкт рішення про скасування рішення міської влади про здорожчання теплопостачання у Чернівцях

Депутати чотирьох фракцій чернівецької міської ради, «Слуга народу», «Команда Михайлішина», «Рідне місто», «Народний контроль», закликають міського голову Романа Клічука невідкладно скликати позачергову сесію на четвер 21 жовтня, щоб розглянути проєкт рішення про скасування підвищення тарифів на тепло. Відповідний документ на своїй фейсбук-сторінці опублікувала депутатка фракції «Слуга народу» Оксана Зубжицька.

Також вона зареєструвала проєкт рішення про скасування здорожчання теплопостачання у Чернівцях.  В документі йдеться про недопущення зростання для населення вартості послуг з теплопостачання, на виконання ініційованого Президентом України Меморандуму про недопущення підвищення тарифів на тепло та врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії в опалювальному періоді 2021/2022 рр., який був укладений 30 вересня.

«Сьогодні, 18.10.2021 р, я як депутатка Чернівецької міської ради, зареєструвала  надважливий  для кожного мешканця  Чернівецької територіальної громади проєкт рішення про скасування рішення виконавчого комітету щодо підвищення тарифів на тепло в м. Чернівці більш ніж на 70 % у порівнянні  з попереднім опалювальним сезоном.

Більш ніж 1/3 складу депутатського корпусу ініціювали позачергове скликання сесії Чернівецької міської ради 21.10.2021 р. для вирішення цього питання!», – написала Оксана Зубжицька.

Нагадаємо, що у червні міська влада майже удвічі підвищила тариф на тепло у Чернівцях.

Після цього аналогічний проєкт рішення, про скасування підвищення тарифу на тепло, у червні зареєстрував Володимир Бешлей «Рідне місто», але міська влада та більшість Романа Клічука зробили усе, щоб не розглядати на сесії питання скасування тарифів.

Згодом, 30 вересня, у Києві був укладений Меморандуму між центральною владою, НАК «Нафтогаз України» та Палатою місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад, куди входять усі голови ОДА та міські голови, про недопущення підвищення тарифу на тепло до кінця опалювального сезону 2021-2022 років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини