Депутатську більшість Чернівецької облради невдовзі переформатують, – ЗМІ

12.10.2021

Після показового вигнання Разумкова з посади голови Верховної Ради України та запровадження імперативного мандату це тільки питання часу. І мова не про якесь віддалене гіпотетичне майбутнє. Відлік йде на дні. Інститут імперативного мандату для депутатів місцевих рад, а отже й можливість їхнього відкликання за спрощеною процедурою, запрацює наприкінці цього місяця. Вже можна приймати ставки на те, що Новий 2022 рік депутати Чернівецької обласної ради зустрінуть не тільки з переформатованою більшістю, але й з новими обличчями у президії. Про це пише «Букньюс».

Конфігурацію, якої внаслідок політичних київських пертрубацій набуде Чернівецька обласна рада, засвітила та сама результативна публічна порка Разумкова. Необхідну кількість депутатських мандатів аби забезпечити собі контроль над сесійною залою, що на Грушевського у Києві, що на Грушевського у Чернівцях, забезпечують голоси фракцій «Слуга народу», «Батьківщина», «За майбутнє» та інших товаришів, які до них примкнули. Це той кістяк, на який, з певними регіональними особливостями, нарощуватиме м’язи і нова депутатська більшість.

У Чернівецькій області, наприклад, регіональним союзником нового провладного ядра буде «Народний контроль». Лічіть самі: дванадцятеро «Слуг народу», дев’ятеро депутатів «Батьківщини», по шестеро з фракцій «За майбутнє» і «Народний контроль» в Чернівецькій облраді у сумі дають 33 результативних голоси. Хоч для публічного покарання відступників у президії ради, хоч для ухвалення будь-яких рішень. (Нинішній склад обласної ради це усього лише 64 депутатів, а не 104, як було у дореволюційні папієвські часи).

Очевидно, що першим кроком на шляху до створення нової більшості в Чернівецькій обласній раді стане очищення «авгієвих стайнь» «Слуг народу» від продуктів їхньої політичної життєдіяльності. І зробити це значно легше, ніж хочеться у це вірити нинішнім володарям керівних крісел і фінансових потоків. Для того, щоб позбавити мандата будь-яку шолудиву депутатську вівцю достатньо рішення кишенькових партійних органів у центрі і на місцях.

Після блискавичної розміни Віталія Другановського на Олену Лис в обласній парторганізації «Слуг народу» у когось ще є сумніви, яке рішення щодо відкликання депутатів ухвалить конференція цієї обласної партійної організації? Особливо після успішно складеної пані Лис, а разом із нею і всією так званою «групою Іллі Павлюка», до якої журналісти приписують парламентарку від Чернівців,  контрольної перевірки на лояльність до керівної і спрямовуючої лінії Президента. Про те, чи забариться аналогічне рішення центрального партійного органу про вигнання депутатів, які зрадили Президента, можете запитати у Разумкова.

Безглузді надії вкласти до вух Президента якусь власну, альтернативну, версію того, що відбувається на місцевому рівні, після цинічного вигнання Разумкова у переддень його дня народження,  розтанули як ранкова роса під сонцем. До слова, як і манії деяких амбітних місцевих «слуг», підживлювані вправними політичними пройдисвітами з ОПЗЖ, зайняти крісло керівника області, що нібито ось-ось звільниться.

З процесу відкликання депутатів законодавець передбачливо вилучив  місцеві територіальні виборчі комісії, роль яких звелася до технічних статистів. Жодного затвердження від ТВК процес застосування імперативного мандату не потребує.  Тож більшість померла, нехай живе більшість!

Джерело:  Ілля МАРКУС, BukNews 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини