Міська влада провалила старт опалювального сезону у Чернівцях

11.10.2021

Діти мерзнуть без тепла у садочах та школах, а в оселі чернівчан подадуть теплопостачання не раніше ніж за тиждень

Чернівецька міська влада з тріском провалила старт опалювального сезону у місті. Чиновники за гроші замовляли прогноз погоди, мали вдосталь часу підготуватися, а Роман Клічук запевняв, що місто до опалювального сезону готове. Коли ж похолодало, батареї в оселях чернівчан теплими не стали. Не потепліли вони сьогодні і в садочках та школах, як запевняв у п’ятницю на своїй пресконференції міський голова. Сьогодні тепло подали лише у три лікарні та один дитячий садочок у Ленківцях. Понад 60 садочків і усі 45 шкіл залишаються без теплопостачання.

Початок опалювального сезону офіційно може стартувати коли середньодобова температура не перевищує 8 градусів протягом трьох діб поспіль. 7 жовтня у Чернівцях була зафіксована середньодобова температура 7,4 градуси, 8 – 5,3 , 9 – 4,9, а 10 – 5,3. Влада маючи прогноз мала розпочати опалювальний сезон ще 10-го жовтня. Однак Клічук повідомив, що батареї стануть теплими чомусь лише після 18-го жовтня. Але при цьому пообіцяв, що з понеділка, 11 жовтня, тепло подадуть у школи і садочки. І мер відверто вводив в оману чернівчан, адже більшість шкіл та садочків прив’язані до великих котелень, і там опалювальний сезон розпочнеться відповідно не раніше 18 жовтня.

Зрештою керівник «Чернівцітеплокомуненерго» повідомив, що сьогодні підключать 17 садочків до опалення, але до вечора змогли забезпечити теплом лише один дошкільний навчальний заклад у Ленківцях.

Батьки занепокоєні, адже в садочках в групах температура не вище 15 градусів і відповідно є високий ризик застуд. Відповідно батькам потрібно брати відгули та відпустки на роботі щоб сидіти з дітьми вдома під обігрівачами. Аналогічна ситуація і в школах.

Однак міська влада сьогодні вирішила проігнорувати чернівчан і до вечора так і не змогли повідомити в яких навчальних закладах таки буде тепло найближчі дні, а яким чекати ще тиждень. Журналісти усіх ЗМІ цілий день зверталися у пресслужбу міськради щоб отримати цю інформацію, однак адекватної реакції так і не дочекалися.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи