45 садочків у Чернівцях щонайменше тиждень будуть без тепла

11.10.2021

Міський голова обіцяв опалення в садочках включити сьогодні, однак виявилося, що це стосується менше третини дошкільних навчальних закладів, решта дітей ще тиждень будуть мерзнути

У Чернівцях температура в групах деяких дитячих садочків сьогодні зранку впала до 12-15 градусів. Значних можливостей забезпечити обігрів приміщення садочки не мають, адже мають ліміти по електроенергії, а в багатьох старих дитячих установах електропроводка не розрахована на значні навантаження. Через низьку температуру в садочках багато дітей наразі хворіє.

Трохи оптимізму батькам додала пресконференція міського голови Романа Клічука у п’ятницю 8 жовтня. Мер повідомив, що вже з понеділка, 11 жовтня, тепло подадуть у садочки та школи.

Однак виявилось, що мер забув сказати, що підключать до теплопостачання лише 17 садочків з 62. Решта 45 садочків й надалі залишатимуться без тепла. А багатьом батькам, доведеться брати відпустки, щоб уберегти дітей від застуд і не пускати їх у холодні садочки.

Як повідомив керівник «Чернівцітеплокомуненерго» Ігор Ніколенко сьогодні теплопостачання планують подати в 17 садочків, решта лише після  18-го жовтня, коли запустять великі котельні.

«Ті садочки в які постачається тепло від великих котелень, фактично будуть підключені коли буде здійснюватися постачання енергії з 18 числа, але їх там невелика кількість», – зазначив Ігор Ніколенко.

Невелика кількість садочків, як зазначив керівник «Теплокомуненерго», це 45 з 62, тобто більше двох третин дошкільних навчальних закладів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини