Новим головою Верховної Ради став Руслан Стефанчук

08.10.2021

Новим головою Верховної Ради став народний депутат від «Слуги народу» Руслан Стефанчук. За його призначення на цю посаду проголосував 261 народний депутат на засіданні в п’ятницю, 8 жовтня. Одночасно Верховна Рада звільнила Стефанчука з посади першого заступника голови Верховної Ради.

Стефанчук замінив на цій посаді Дмитра Разумкова, який був головою Верховної Ради з 29 серпня 2019 року. У цей період Стефанчук обіймав посаду першого заступника голови Верховної Ради. 7 жовтня депутати відправили Разумкова у відставку.

Крім Стефанчука, на цю посаду також подавалися Яна Зінкевич та Олексій Гончаренко від «Європейської солідарності», але вони не набрали достатньої кількості голосів під час рейтингового голосування.

Довідка

Руслан Стефанчук народився 29 жовтня 1975 року в Тернополі у сім’ї студентів-медиків. Має дві вищі освіти: за спеціальністю «правознавство» та «менеджмент виробничої сфери».

Стефанчук – доктор юридичних наук, адвокат, професор, член-кореспондент Національної академії правових наук України, заслужений діяч науки і техніки України, екс-заступник головного редактора юридичного журналу «Право України».

Джерело: zaxid.net 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини