З’явилось відео, як депутати «ОПЗЖ» кнопкодавили у облраді

07.10.2021

Облрада не змогла проголосувати за заборону ОПЗЖ та партії Шарія, а згодом депутатів «Опозиційної платформи За життя» спіймали на кнопкодавстві

Під час сесії обранці від ОПЗЖ голосували і за себе, і за своїх колег, яких у залі не було. Самі ж представники опозиційної платформи за життя виправдовуються, мовляв, це провокація.

Нині відбулося пленарне засідання обласної ради. У порядку денному більше сотні питань. Так зокрема, депутати розглядали звернення до Президента, Верховної Ради та РНБО щодо заборони партій Шарія та ОПЗЖ.

«Дане звернення підтримували ради різних рівнів більшості міст України. Ми повинні задекларувати свою єдину спільну позицію всіх проукраїнських сил, які знаходяться в Чернівецькій облраді», – наголосив депутат Чернівецької обласної ради Петро Скорейко (Народний контроль)

«Мені дуже сумно, що за стільки років, будучи волонтером, лікарем майдану, помаранчевої революції, війни на Сході, мені дуже сумно, що в залі є люди, які можуть говорити, що ми не можемо висловити свою позицію, наприклад щодо партії Шарія. Ви повинні перші казати, що ми маємо показати свою позицію українську, патріотичну, задекларувати голосно на всю Україну», – обурилася депутатка Ольга Кобевко (Європейська солідарність).

Депутат Петро Скорейко пропонував розглянути це питання на початку. Однак ініціативу не підтримали депутати ОПЗЖ, представники Європейської солідарності, Єдиної альтернативи, Агарної партії та «Слуги народу». Після обіду депутати все таки дійшли до розгляду питання щодо заборони двох партій. Однак голосів для цього не вистачило.

Депутати продовжили розгляд питань, аж раптом у залі заговорили про кнопкодавство.

«У мене є питання до моїх колег, будь ласка давайте не будемо голосувати за тих хто відсутній», – закликав депутат Володимир Жаровський (Слуга народу)

Проте такі заклики не зупинили окремих обранців. Так, під час одного із голосувань, засвітилися 5 квадратів у тому ряді де сиділи лише троє депутатів.

«Я тільки що була свідком, коли обернулась, що Болтунов витягнув карточку і пересів у задній ряд після того як проголосував», – повідомила депутатка Леся Палагнюк (Слуга народу)

Кадри кнопкодавства потрапили на відео. Хоча Олексадр Болтунов всеодно звинувачення вперто заперечує порушення.

На кнопкодавстві відзначився і однопартієць Болтунова – депутат Василь Онофрей.

Журналістка « Чернівецького променя» особисто бачила як він голосував за свою колегу поки вона була відсутня. Однак депутат зазначив, що журналістка щось переплутала.

«Я думаю ви щось переплутали. Можливо ви не мене побачили», – спробував виправдатись Василь Онофрей (ОПЗЖ)

А депутат Болтунов, попри докази кнопкодавства зазначив, що ОПЗЖ чесна партія.

«У нас чесна фракція. Всі голосують самі за себе», – наголосив Олександр Болтунов (ОПЗЖ)

Депутат Петро Скорейко певен, депутати від ОПЗЖ могли  тренуватися перед важливим голосування.

«Не виключаю що це був момент підготовки до голосування по наступному питанню, яке їх дуже цікавило», – зазначив Петро Скорейко (Народний контроль)

Йдеться про об’єднання двох медичних закладів: обласної лікарні та діагностичного центру. Однак до цього питання після скандалу із кнопкодавством справа так і не дійшла. Коли буде продовження сесії поки невідомо.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи