Чернівчани обурені через скасування міською владою безкоштовних сніданків для школярів

10.09.2021

Сніданки скасували також і для дітей з малозабезпечених сімей та пільгових категорій

Ще на початку року міська влада скасувала безкоштовні сніданки для молодших школярів у навчальних закладах Чернівців. Тоді мер Роман Клічук наголошував, що в бюджеті немає коштів і на чомусь потрібно економити. Не відновили сніданки і з нового навчального року, хоча за 8 місяців була можливість віднайти кошти на це, враховуючи, що до кінця року лише 4 місяці, а згодом їх закласти в бюджет на 2022 рік.

Чернівчани через такі дії влади обурені, адже зазначають, що це була значна економія коштів у непростий час, особливо для малозабезпечених сімей.

«Це накладно для сімейного бюджету. Порахуйте, 25 гривень сніданок. Тепер помножимо на 20 днів. То скільки виходить? А обіди по 50 гривень також на 20 днів. Та й виходить півтори тисячі в місяць. При мінімальній заробітній платі 3200 – це виходить половина», – розповідає чернівчанин Олександр.

«Онук сидить голодним, мусить купити якусь булочку, а так було щось. Тепер немає нічого», – бідкається пані Олена.

«Негативно до цього ставлюся. Адже багато сімей, ви знаєте, є малозабезпеченими, дуже багато напівсиріт і багатодітних сімей. Ви знаєте, яке у нас життя», – каже чернівчанка Ірина.

«Для чого це зробили? Дітям відмінили ці сніданки, якщо воно було державою закладено? Для чого? А є такі батьки, що можуть заплатити, а є такі батьки, що не можуть заплатити за сніданки, і треба це все зважувати. Не всі, скажем так, однієї категорії. Є різні категорії людей. І я рахую, що для міста наш мер негарно це зробив що для дітей відмінив сніданки. Це є діти», – наголошує Ігор.

 «Я тільки за безкоштовні сніданки. Тому що і так треба багато грошей для канцелярії, одягнути дитину, довести до школи. Я думаю це реально було б якби платила міська рада чи там половину суми, а половину батьки. Так як в садочках роблять», – переконана Тетяна.

«Дітки постійно хочуть їсти в школі і кожного дня це велика навантаження. Окрім сніданочків, їм ще треба дати якусь цукерочку, водичку, сочок. І це дуже погано. Хоча б якісь сніданочки, бутербродики малесенькі, фрукти якісь діткам було би чудово», – говорить чернівчанка Олена.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи