Чернівчани невдовзі зможуть звільнити мера

06.09.2021

Законопроєкт «Про місцевий референдум» невдовзі винесуть на розгляд у Верховній Раді для прийняття за основу

Слуга народу хоче дозволити звільняти мера на місцевому референдумі. Про це в інтерв’ю РБК-Україна заявив перший заступник голови Верховної Ради та нардеп від «Слуги народу» Руслан Стефанчук.

Ми навіть передбачили (у законопроєкті про місцевий референдум, – ред.) можливість оголошувати недовіру і звільняти мера, розпускати (місцеву, – ред.) раду. Не тільки вирішення господарських питань, а й реальний вплив на те чи інше рішення політичне, кадрове місцевого рівня“, – сказав він.

Нардеп зазначив, що зараз в цілому розробляється законодавство щодо інституту recalls – можливості відкликання чиновників, призначених народом.

Стефанчук також запевнив, що в законопроєкт про місцевий референдум заклали безліч запобіжників, щоб не допустити сепаратизму та інших негативних явищ.

Перший заступник голови парламенту сподівається, що законопроєкт про місцевий референдум цієї осені винесуть в Раді для прийняття за основу. За його словами, зараз аналізуються ідеї, які надійшли під час громадського обговорення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи