Магазини поблизу готелю «Турист» демонтували попри заборону суду

03.09.2021

Мер знав про таємний демонтаж, оскільки представники його фірми забрали свій товар напередодні заїзду техніки

Під покровом ночі переддень 1 вересня почали зносити магазини біля готелю «Турист». Вітрини трощили, а підприємці так і не встигли забрати увесь товар. Робочі кажуть, виконують підготовчі роботи до нового будівництва.

Останній вечір літа виявився для підприємців, що торгували біля готелю Турист гарячим. Після 22 години 31 серпня на Героїв Майдану приїхала спецтехніка та робочі.

Вони ламали дуже пахабно, і ніхто не вийшов до нас, не попередили, що ми будемо демонтувати, вивозьте товар, – каже підприємиця Лариса

Будівельне свавілля тривало майже 12 годин.

Тут був один недолугий адвокат Олександр Маркідонов. Він тут бігав вчора з якимось документами і показував, що він власник, що він представляє родину Бурбака, – зазначив підприємець Костянтин Гісса

При спробі вивезення кіоски нівечили. На людей робочі не зважали. Ба більше підприємців застали зненацька. Про те, що саме 31 серпня будуть демонтовані їхні павільйони люди не знали. Однак міський голова знав це достеменно. Напередодні вивіз усе своє майно з цих магазинів.

Була машина яка забирала холодильники від Пепсі, від Кока-коли, навіть люди не телефонували. Ці магазини і ці фірми, які належать Клічуку, вони це все прекрасно знали. Він сам загнав сюди машини і вони забирали холодильники, хотіли підприємці цього чи ні, – розповіла підприємиця Лариса

Підприємиця дивується такій поведінці Романа Клічука

Чому це можна було так зробити, а вийти до людей і сказати те, що ви маєте сказати, то це не можна було зробити, – зазначила підприємиця.

Про те що планують будувати біля готелю Турист не знають у міськраді.

Всі питання до власників ділянки, це їх територія. Є дозвіл на підготовчі будівельні роботи, на основні ще немає. Логічно, що не відомо, що будуватимуть, – зазначили у пресслужбі міськради.

До слова земля хоч й досі перебуває у постійному користуванні готелю, однак належить чернівецькій територіальній громаді. Та з будівельною фірмою яка буде тут зводити об’єкт вже визначились. Сам представник компанії запевняє тут 100% буде Макдональдз.

 Я рахую що місто заслуговує на то щоб тут знаходився Макдональдз, каже представник будівельної компанії Володимир

На питання звідки він знає,що там має бути Макдональдз, він заявив, що вже є усі документ

Знаю, бо я представник будівельної компанії є містобудівні умови, є реєстрація про початок будівельних робіт. Зверніться містобудівний комплекс, – заявив представник забудовника

Ми хотіли поспілкуватися бодай з кимось компетентним у питаннях будівництва, однак пресслужба міськрада проігнорувала прохання щодо коментаря фахівця з поміж чиновників. Підприємці ж не сидять склавши рук.

Я звертаюсь до чернівчан, депутатів, мера. Будьте мудрі, те що тут відбувається – це беззаконня, – наголосив підприємець Костянтин Гісса

Родзинкою цього будівельного свавілля є те, що саме сьогодні Господарський суд чернівецької області виніс ухвалу про заборону Виконавчому комітету чернівецької міської ради, ДП Туристу, Укрпрофтуру та іншим особам проводити демонтаж цих МАФів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини