Міська влада заявляє, що вчителі, які не вакцинувались, будуть щотижня за свої гроші робити ПЛР тест

20.08.2021

Також заступник Романа Клічука повідомив, що якщо у навчальному закладі менше 80% вакцинованих педагогів, вони не отримають додаткових коштів на ремонт та нові меблі і техніку

З нового навчального року міська влада у Чернівцях планує запровадити зміни в освітній сфері щодо невакцинованих педагогів. Як повідомив заступник міського голови Юрій Лесюк, невакциновані педагоги будуть щотижня робити за свої кошти ПЛР тест. Вартість одного такого тесту від 800 гривень, отже вчителям доведеться із зарплати щомісяця віддавати не менше 3200 гривень на ноу-хау міської влади.

Також заступник Клічука повідомив, що якщо в навчальному закладі менше 80% вакцинованих педагогів, то вони не отримають кошти на ремонт, нові меблі і техніку.

«Міська рада в свою чергу буде підтримувати навчальні заклади, де 80% вчителів вакциновані, виділяючи додаткові кошти на ремонтні роботи, модернізацію класів, закупівлю меблів чи техніки. Також буде розглядатись можливість перебування на робочому місці не вакцинованих вчителів після отримання негативного результату ПЛР-тесту (щотижня, на платній основі)», – заявив Юрій Лесюк.

Окрім того посадовець міськради повідомив, що у разі переходу області в жовту, помаранчеву або червону зону школа працюватиме лише у разі якщо в ній вакциновано понад 80% вчителів, або ж перейти на дистанційне навчання.

«Якщо ми перейдемо в жовту, помаранчеву чи червону зону, навчальний заклад продовжуватиме навчальний процес в стаціонарному форматі  (очна форма навчання) тільки за умови 80% вакцинованих педпрацівників. В інакшому випадку заклад змушений буде перейти на дистанційне навчання», – зазначив заступник Клічука.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини