Клічук не зміг сказати коли його магазини перестануть ухилятись від сплати податків в бюджет міста

20.08.2021

В магазинах, які належать меру, не видають фіскальні чеки на алкоголь та цигарки і таким чином бюджет міста недоотримує сотні мільйонів гривень

Міський голова Роман Клічук, під час пресконференції, не зміг відповісти на запитання журналіста, коли магазини мережі «Тайстра» та «Норма», які належать меру, почнуть сплачувати податки у місцевий бюджет з продажу алкоголю та цигарок.

«Коли ваші магазини, почнуть видавати фіскальні чеки та перестануть обкрадати чернівчан і почнуть платити податки у місцевий бюджет?», – запитав журналіст Василь Забродський.

У відповідь мер Чернівців зазначив, що вийшов із бізнесу, хоча досі є бенефіціарним власником і кінцевим отримувачем прибутку від мережі магазинів та ресторанів.

Згодом Клічук зазначив, що для перевірки бізнесу є відповідні структури і порадив звернутися до правоохоронців, а продаж алкоголю без фіскальних чеків у мережі своїх магазинів назвав «маренням журналіста».

Раніше чернівчани неодноразово публікували в соцмережах нефіскальні чеки отримані під час купівлі алкоголю і цигарок в магазинах мережі «Тайстра» та «Норма». Завдяки цій схемі податкова не контролює прибутки магазинів і державний та місцевий бюджет не отримують 20 відсотків податку з прибутків в мережі магазинів мера, а отримує мінімальний єдиний податок з сотні ФОПів зареєстрованих на підставних осіб Клічука. Ця схема дозволяє не платити в бюджет сотні мільйонів гривень.

Нагадаємо на журналіста Василя Забродського, перед пресконференцією мера скоїли напад двоє невідомих. Після того як мер несподівано переніс пресконференцію з приміщення міської ради у ЦНАП, це полегшило дії нападників і дозволило їм безперешкодно втекти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини