Клічук купив собі чернівецький телеканал

24.07.2021

Телерадіокомпанію мер оформив на свого пасинка

Міська телерадіокомпанія «Чернівці» змінила співвласника. Ним став пасинок Романа Клічука Сергій Ринжук, який увійшов до засновників та отримав 30% телеканалу. Сергій Ринжук є сином дружини мера Лариси Клічук від першого шлюбу. Раніше одноосібними власниками були ТОВ «Машзавод» Віктора Сідляра (зараз має 51,7%) та «Артекс ЛТД» Геннадія Сергєєва (зараз у власності 18,3%).

Ринжук вчора, 23 липня, також став бенефіціарним власником телеканалу. Раніше Сідляр і Сергєєв були виключені із кінцевих бенефіціарних власників.

Директор телеканалу Геннадій Сергєєв відмовився коментувати журналісту «Чернівецького променя» інформацію про зміну власників.

ТРК “Чернівці” і раніше залежала від міської влади, адже компанія орендувала комунальне приміщення. Тепер, вірогідно, телеканал перейде під прямий контроль міського голови.

Нагадаємо раніше, інтернет-видання “Шпальта”, співвласниками якого є мер Чернівців Роман Клічук і депутати його партії “Єдина альтернатива”, нещодавно без конкурсу отримала 31 тисячу гривень від дотаційного культурно-мистецького центру Івана Миколайчука. Фактично мер бюджетними коштами профінансував власне ЗМІ.

Також за аналогічних обставин 25 тисяч гривень від збиткового «Чернівціводоканалу» отримало на рекламу «Радіо 10», директором якого є кандидат в депутати до міської ради від партії «Єдина альтернатива» Віталій Ковальський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини