Хто з команди Клічука «кришує» стихійну торгівлю у Чернівцях?

23.07.2021

На вулицях Чернівців, з приходом до влади Роман Клічука, знову утворилися стихійні ринки. Але це явище набуло масового характеру і тепер той же проспект Незалежності нагадує більше продуктові ряди «Калинівського ринку».

Як пише журналіст Василь Забродьский, мова не йде про стихійну торгівлю коли бабця з села викладає на газетку пастаї, молоко з сметаною домашньою чи зелень. І все з власного городу чи господарства. І стає вона де попало, бо продати потрібно, щоб було з чого жити. Мова йде про нестихійні повноцінні ринки з ятками та професійними продавцями на авто.

Ситуацію мав би контролювати друг дитинства Романа Клічука, колишній міліціонер, а згодом і працівник фірми «Рома» Віталій Колодрібський, якого мер призначив керувати управління порядку та контролю за благоустроєм, однак вулиці перетворилися на ринки. Більше того, виявилося, що працівники цих стихійних ринків, за словами журналіста, платять комусь за місце і дозвіл на торгівлю. Враховуючи, що ці ринки неофіційні, отже і гроші йдуть комусь у кишеню, а не в бюджет міста. І Василь Забродський зазначає, що єдиний, хто міг би знімати «мзду» це власне людина, яка у міськраді мала б з цим боротися.

«На запитання чому порушують правила, продавець відповів, що вони заплатили і за місце і за дозвіл на торгівлю.

Єдиний хто міг «знімати» мзду з цих нестихійників це інспектор управління благоустрою. Невже ваш Колодрібський в кращих традиціях налагодив «обілечування» вуличних торгівців? А вам, пане мер, яку долю з цих поборів віддає? Чи вам грошей з обкрадених податків вистачає?», – запитує Василь Забродський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи