Генпрокуратура відкрила два кримінальні провадження на Папієва

22.07.2021

Нардепа звинувачують у втручанні в діяльність Чернівецької ТВК під час виборів

Одразу два кримінальні провадження за підписом генерального прокурора України Ірини Венедиктової відкрили проти нардепа з Буковини Михайла Папієва.

Одіозного депутата Верховної ради від «ОПЗЖ» звинувачують у втручанні у роботу Чернівецької територіальної виборчої комісії (ч.4 ст. 157 Кримінального кодексу України), а також у здійсненні завідомо неправдивого повідомлення про злочин (ст. 383 ККУ). За цими статтями Папієву загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від двох до трьох років.

«Народний депутат України Папієв М.М., використовуючи своє службове становище, 21.01.2021 незаконно втручався у дiяльнiсть голови Чернівецької міської територіальної виборчої комісії Чернівецького району Чернівецької області», – йдеться у витязі з Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Згодом Михайло Папієв звертався до поліції щоб дискредитувати голову ТВК з метою її заміни на «свою» людину. За цим фактом відкрите кримінальне провадження за завідомо неправдиве повідомлення про злочин.

Нагадаємо, під час засідань Чернівецької ТВК, представники «ОПЗЖ» в комісії регулярно зривали засідання з метою не реєстрації депутатів від партій «Команда Михайлішина» та «Рідне місто».

Журналісти «Чернівецького променя» під час засідань задокументували переписку заступниці голови ТВК від «ОПЗЖ», яка телефоном отримувала вказівки від Михайла Папієва, як саме зривати засідання комісії.

Експерти зазначали, що Михайло Папієв в даному випадку діяв в інтересах «Єдиної альтернативи», щоб згодом створити в облраді спільну коаліцію «ОПЗЖ», «Єдиної альтернативи», «Європейської солідарності», «Аграрної партії» та «За майбутнє».

Довідка

Стаття 157. Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача

Ч 4. Втручання службової особи з використанням службового становища у здійснення виборчою комісією чи комісією з референдуму їх повноважень, установлених законом, вчинене шляхом незаконної вимоги чи вказівки з метою вплинути на рішення виборчої комісії чи комісії з референдуму, – карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від двох до трьох років.

Стаття 383. Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину

Ч 1. Завідомо неправдиве повідомлення суду, прокурору, слідчому або органу досудового розслідування про вчинення злочину – карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до двох років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини