Україна переходить до масової вакцинації від коронавірусу всього населення – Тимошенко

20.07.2021

У великих містах будуть розгорнуті пункти масової вакцинації, а з малих міст і селищ організують безкоштовний транспорт. Україна переходить до 5-го етапу вакцинації, повідомив на селекторній нараді заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

«У нас має бути щонайменше один великий головний центр масової вакцинації в кожному обласному центрі. Крім того, центри масової вакцинації мають бути відкриті в кожному районному центрі та в містах, у яких проживає понад 100 тисяч населення», – наголосив Тимошенко.

Такі центри працюватимуть сім днів на тиждень, а місцева влада має організувати підвезення людей, що проживають у малих населених пунктах. «Тому що треба прискорювати темпи вакцинації», – підкреслив Тимошенко.

Одночасно з цим стартує масштабна комунікаційна кампанія, мета якої – повідомити про початок масової вакцинації для всіх категорій населення та надати інформацію про можливості щеплення від COVID-19.

Під час наради міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив про план відкрити додатково 3 300 кабінетів щеплень по всій країні, а прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив на необхідності створення пунктів щеплення на прикордонних пунктах пропуску.

За офіційними даними Офісу президента, темпи вакцинації від коронавірусу в Україні зростають: за минулий тиждень було зроблено 609 тисяч щеплень, тоді як тижнем раніше – 560 тисяч щеплень.

Зокрема, цього тижня в регіони спрямовано ще 3,3 млн доз вакцин, з яких 2 млн доз Moderna, 1 млн доз CoronaVac і 300 тисяч доз Pfizer.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи