Реконструкція скверу навпроти ЧНУ: робітники розтрощили старовинний паркан (відео)

20.07.2021

Раніше міська влада у цьому сквері знесла пам’ятник видатному буковинцю Сидору Воробкевичу

Міська влада Чернівців продовжує «варварську» реконструкцію скверу навпроти ЧНУ біля «Попівського дому». Раніше, за рішенням чернівецької влади в цьому сквері демонтували пам’ятник Сидору Воробкевичу, аргументувавши, що погруддя Воробкевичу є біля 27 школи, тож в центрі пам’ятник видатному буковинцю не потрібен. А вчора розтрощили старовинний паркан. Проте жодної реакції від міської влади чи управління охорони культурної спадщини наразі немає.

Ексначальниця відділу охорони культурної спадщини міської ради Олена Пушкова коментуючи подію зазначила, що ця кована огорожа автентична і підлягає збереженню як складова паркового комплексу аналогічно до огорожі пам’ятки ЮНЕСКО через дорогу.

«Це могильник нового управління охорони культурної спадщини Чернівецької міської ради,  яке створювалось нібито з метою покращення роботи галузі….це наслідки мовчазної згоди кожного з нас…», – зазначила Пушкова.

Почесний консул Латвії у Чернівецькій області Ілля Хочь зазначив, що містом керувати треба не лише хотіти, а й вміти.

«Руйнація починається в голові! Керувати треба не тільки хотіти, а й вміти. Кожний з нас доклався до того, що сьогодні відбувається з містом! На мій погляд, точка неповернення пройдена! Сумно!», – обурюється Ілля Хочь.

Відреагував на подію і екснардеп Максим Бурбак, який розмістив на своїй сторінці світлини зруйнованої огорожі.

«Нема слів… Ремонт скверу біля Резиденції… Бідне місто, бідне місто…», – написав Бурбак.

Коментарі
  • Чому немає плану реконструкції чи то переробки історичного скверу? До цього він був роками занедбаний, а зараз хтось на свій розсуд його переробляє. Де паспорт обєкту, хто виконавець робіт, вартість з бюджету?

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини