Заступник Держекоінспекції Карпатського округу Вадим Колегай розповів про роботу відомства за пів року

08.07.2021

7 липня заступник начальника Державної екологічної інспекції Карпатського округу Вадим Колегай зустрівся з представниками ЗМІ Чернівецької області та проінформував про підсумки проведеного державного нагляду по дотриманню вимог природоохоронного законодавства та території Чернівецької області.

В ході зустрічі Вадим Колегай проінформував про результати роботи Державної екологічної інспекції Карпатського округу на території Чернівецької області.

Так, за 6 місяців поточного року державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища проведено 568 ресурсних перевірок. За виявлені порушення складено 561 протокол (в т.ч. 5 протоколів передано для розгляду у судові органи) та притягнуто до адміністративної відповідальності 559 осіб.

Сума накладених штрафів становить 139,3 тис.грн. За порушення вимог природоохоронного законодавства нараховано збитків завданих державі та довкіллю на загальну суму 13,6 мільйонів гривень. Пред’явлено 22 претензії на суму 7,906 млн грн. Сплата до державного бюджету за рахунок штрафів та збитків протягом звітного періоду становить 615 тис.грн.

В правоохоронні органи для подальшого реагування та встановлення винних осіб передано 17 матеріалів, за результатами розгляду яких відкрито 17 кримінальних проваджень.

Крім того, на зустрічі обговорили основні екологічні проблеми Буковини, зокрема самовільну вибірку гравійно-піщаної суміші (нараховано збитків майже на 5 млн.грн), незаконну вирубку дерев на території лісового фонду та об’єктів природно-заповідного фонду області (нараховано збитків близько 9 млн.грн), забруднення водних об’єктів комунальними стічними водами. Найгірша ситуація із організацією ефективної експлуатації та утримання комунальних очисних споруд каналізації склалась в містах: Сторожинець, Глибока, Новоселиця, Хотин, Заставна де приписи щодо припинення забруднення довкілля недостатньо-очищеними зворотними водами не виконуються по причині відсутності фінансування та призвели до того, що комплекси очистки зворотних вод потребують негайного ремонту та реконструкції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини