Таке ставлення до пам‘яті видатних земляків є хибним, – Олена Лис

17.06.2021

Народна депутатка прокоментувала знесення міською владою Чернівців пам’ятника Сидору Воробкевичу

Народна депутатка від партії «Слуга народу» Олена Лис прокоментувала ситуацію навколо пам’ятника видатному буковинцеві Сидору Воробкевичу в університетському скверику, який знесла міська влада перед реставрацією скверу і повертати назад не планують. Сам же пам’ятник, замість музею, перебуває серед будівельних матеріалів на території комунального підприємства.

«Негоже тишком-нишком щось зробити, а потім виправдовуватися. Перед початком робіт потрібно було б представити громадськості план, в якому пояснити все що відбудеться.

А тепер ситуація виглядає досить жалюгідно: Воробкевича прибрали з історичного центру Чернівців, бо він «становив загрозу для людей, що відпочивають у сквері». 

Що заважало, наприклад, відремонтувати постамент і потім повернути на місце значно більш якісну копію пам’ятника з бронзи залишили без пояснення. Бо зрозуміло, що гіпсовий бюст недовговічний і його стан був незадовільним.

Але все одно все, що відбулося, ще більш незадовільно.

Підтримую представників чернівецької громадськості, які гостро засудили такі дії. В місті ніхто не має жодної уяви про те, як буде виглядати сквер після робіт, які там відбуваються. Це точно не правильно і так не має бути.

А ще більш хибним є таке ставлення до пам‘яті видатних земляків», – наголосила Олена Лис.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини