Клічук відмовився від ремонту Руської, де провал ґрунту ледь не призвів до трагедії

15.06.2021

Спеціалісти наголошують, що інфраструктура міста не пробачає дилетантського ставлення до себе

Вчора на вулиці Руській стався провал ґрунту, через аварію мереж. Провалля було настільки великим та глибоким, що туди міг потрапити і тролейбус, і звичайне авто, проте трагедії вдалося запобігти завдяки пильності водіїв.

Журналістка Світлана Ісаченко, у своєму дописі в мережі Фейсбук, наголошує, що зазначена дорожня ділянка на вулиці Руській, є перехідним об’єктом, де цього року повинні були завершити усі ремонтні роботи. Тендер на їх виконання виграла будівельна фірма «Грейп – 2002». Причому це третя, фінальна, черга загального великого проекту щодо ремонту Руської в районі базару на Зеленій, який розпочався ще у 2019 році в рамках програми «Комфортне місто». Тобто з гарантованим бюджетним фінансуванням.

«Питання якраз у тому, хто ж саме мало не довів місто до трагедії, завдяки кому цілком ймовірна катастрофа просто відтермінована і як далі запобігти біді, що може статися у іншому місці, на яке влада просто махнула рукою?

 «Єдина альтернатива» Романа Клічука, взявши владу у свої руки, обіцяла Чернівцям новий порядок і європейський комфорт. Новий порядок від нових керманичів – це просто собі взяти і закинути старі проекти», – наголошує Ісаченко.

Тим часом підрядник збирається розривати з міськрадою тендерні угоди, хай навіть і через суд. Це означає, що ремонт ділянки відкладається на невизначений термін. Про це повідомила Світлана Ісаченко опублікувавши коментар керівника підрядної організації Мирослава Саєвського.

«Ми готові були продовжувати ремонтні роботи до перетину Руської і Січових Стрільців згідно тендерних умов із заміною інженерних комунікацій, але нам сказали, що фінансувати ці роботи міський бюджет більше не буде, коштів не передбачено, – розповідає  керівник «Грейп – 2002» Мирослав Саєвський. – Це недалекоглядне рішення, яке не на користь Чернівцям. Інфраструктура міста, будь-якого міста, не пробачає дилетантського ставлення до себе. Інженерні мережі повинні утримуватися в належному стані. Інакше не уникнути трагедій».

За словами Мирослава Саєвського, у місті ще є кілька таких незавершених об’єктів, що загрожують проривами і провалами. Але влада будівельників не чує.

«Схоже, нам дано стати свідками, як Чернівці перетинають межу інфраструктурних катастроф. Сьогоднішній провал дороги на вулиці Шевченка, недалеко від СБУ, ще одне цьому сумне підтвердження.

Наступний прорив з важкими руйнівними наслідками, як зазначають інженери, може статися на дамбі, що ще якось рятує місто від розливу Прута. Це теж незавершений об’єкт, на який в бюджеті міста ніби немає грошей», – підсумовує Світлана Ісаченко.

Нагадаємо, що депутат міськради та колишній керівник ДЖКГ Володимир Бешлей наголошував, що цю ділянку на Руській міська влада мала вже давно відремонтувати, але за пів року навіть не розпочали ремонтні роботи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини