Пам’ятник Воробкевичу знесли, бо він не носив ніякої цінності, – міська влада

14.06.2021

Чернівецька влада продовжує робити різкі необдумані кроки без комунікації з громадою міста. Черговою «жертвою» команди Клічука став пам’ятник Сидору Воробкевичу, який був розташований у сквері поблизу ЧНУ. Пам’ятник знесли без будь-яких попереджень, що обурило громаду міста.

Як з’ясувалось згодом, планується реконструкція скверу, в якому не знайшлось місця пам’ятнику видатному буковинцю, адже замість реставрації, пам’ятник вирішили прибрати назавжди.

Як прокоментував ситуацію директор ДМБК Андрій Тимофійчук, пам’ятник не ніс ніякої цінності і становив загрозу для людей.  Скульптура Ворбкевича, через вплив погодних умов, залишалася без носу і без вуха, а в голові з’явилися діри.

«Пам’ятник у сквері біля університету не був віднесений до пам’ятників монументального мистецтва, не був взятий на державний облік (отже не носив цінності) та й взагалі не мав балансоутримувача, на відміну від пам‘ятника біля 27 школи.

Всі могли переконатися, що погруддя у вкрай поганому стані: скульптура Сидора Воробкевича залишалася то без носа, то без вуха через вплив погодніх умов, в голові з’явилися діри, вуса і борода перетворилися на решето.

Більше того – пам’ятник становив загрозу для людей, що відпочивають у сквері, а особливо дітей. Матусі часто зверталися зі скаргами, що одного дня частина погруддя на когось впаде», – розповів керівник ДМБК Тимофійчук.

Нагадаємо пам’ятник Сидору Воробкевичу у сквері поблизу центрального корпусу ЧНУ встановили у 1991 році. Відомо, що це один з перших пам’ятників, який встановили за кошти громадив з часу здобуття Україною незалежності. Проект зініціював відомий буковинець, політик, професор ЧНУ Тарас Кияк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини