«Зараз нападу, то ти ляжеш»: бійці «Тигру» напали на журналіста

02.06.2021

За словами журналістів, «Тигр» охороняє незаконну вирубку дерев

На Вижниччині бійці приватної охоронної фірми «Тигр» напали на журналіста інформагенції “Журналісти проти корупції”. Охоронці перешкоджали діяльності журналістів кілька днів поспіль, а 29 травня охоронці «Тигру» намагались вибити телефон з рук журналіста і погрожували фізичною розправою, що зафіксовано на відео.

Охоронець підійшов до журналіста і запитав чому той його знімає, і декілька разів спробував вибити телефон із рук. Після попереджень журналіста про перешкоджання його діяльності і повідомлення поліції про напад, охоронець пригрозив йому фізичною розправою.

«Який ти журналіст? Зараз нападу то ти ляжеш, придурок», – сказав охоронець.

При цьому два авто поліції стояли поруч, але не відреагували на напад на журналіста.

Як повідомив «Чернівецькому променю» журналіст інформагенції “Журналісти проти корупції” Петро Сологуб, бійці «Тигру» охороняють приватника, який незаконно здійснює вирізку дерев, дуби та інші породи деревини. Коли на місце приїхали журналісти охоронці стали усіляко перешкоджати їх професійній діяльності. Після чергового конфлікту, вчора 1 червня, журналісти звернулися до поліції.

Як повідомили в пресслужбі Нацполіції Чернівецької області під час відеозйомки в місті Вашківці у кореспондента одного з інформаційних агентств виникло непорозуміння з працівником приватної охоронної фірми. Журналіст звернувся до поліції із заявою про перешкоджання його законній діяльності. Наразі правоохоронці перевіряють отриману інформацію.

Учора, 1 червня, до співробітників Вижницького районного відділу поліції звернувся 41-річний кореспондент інформаційного агентства та повідомив про вчинення відносно нього протиправних дій.

Зокрема, заявник розповів, що знімав телефоном відео на земельній ділянці, якою користується приватний підприємець. Під час відеозйомки працівники охоронної фірми намагалися вибити з його рук мобільний телефон і таким чином перешкодити запису відео.

Співробітники Вижницького відділу поліції зареєстрували вказане звернення в системі єдиного обліку НПУ. Слідчі поліції вирішують питання про внесення відомостей про подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками частини 1 статті 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини