Клічук створив Департамент транспорту та поводження з відходами Чернівецької міської ради

01.06.2021

У міськраді створили 9 нових департаментів та управлінь. Кадрових конкурсів не буде, а керівні посади вже розподілили у кабінеті мера

Поки ремонт чернівецьких доріг та тротуарів так і не стартував, а по всьому місту бруд і трава по пояс, Роман Клічук продовжує створювати нові департаменти та управління. Замість ліквідованих 7 відділів, управлінь та департаментів створять 9 нових. В кулуарах Ратуші жартують, що у мера банально закінчились керівні посади для однопартійців та у якості розрахунку з партіями більшості за коаліцію, тож вирішили створити нові департаменти.

Так, з 1 травня з’явилось управління просторового планування, відсьогодні  Управління охорони культурної спадщини та Управління порядку та контролю за благоустроєм.

З 15 червня з’являться Департамент інфраструктури та благоустрою, Департамент соціально-економічного розвитку та стратегічного планування, Департамент соціальної політики,  Департамент урбаністики та архітектури, Управління комунальної власності та навіть Департамент транспорту та поводження з відходами Чернівецької  міської ради.

Натомість ліквідують Департамент ЖКГ, ДМБК, Департамент розвитку, Департамент праці та соціального захисту населення, Відділ справах сім’ї та молоді Чернівецької  міської ради, Відділ розвитку території та Відділ охорони культурної спадщини.

Під час обговорення на сесії міськради положень новоутворених департаментів, депутат Михайло Яринич (Народний контроль) пропонував зазначити у положеннях, що призначення керівників має відбуватися прозоро, через кадровий конкурс, як і обіцяв Роман Клічук своїм виборцям. Але і мер, і контрольована ним більшість, не підтримали таку пропозицію. Це значить, що усі призначення відбудуться кулуарно і без конкурсів, а керівні посади в нових департаментах давно розписані в кабінеті мера між наближеними до «Єдиної альтернативи» людьми.

Нагадаємо раніше Роман Клічук на керівні посади призначав свого однокласника та одногрупника, бізнесмена, який передав приміщення магазину під піцерії та магазини мера, свого сусіда, кума свого заступника, партнерів по коаліції, а також численних однопартійців з «Єдиної альтернативи».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини