Фракція «Слуги народу» в Чернівецькій міськраді «злила» ініціативу Президента України

01.06.2021

Депутат президентської партії Олексій Просяний виніс на сесію питання, яке перекреслило реалізацію ініціативи Володимира Зеленського

Більше року тому Президент України Володимир Зеленський на раді регіонів попросив мерів та голів ОДА допомогти державі з будівництвом житла для учасників АТО. Ідея полягала у тому, що місто виділяло земельну ділянку під будівництво багатоквартирного будинку для учасників АТО, зокрема інвалідів 1 та 2 категорії та сімей загиблих. Тоді депутати міськради минулого скликання відреагували на прохання Президента та виділили таку ділянку.

Однак у справу несподівано втрутився голова земельної комісії і депутат міськради від “Слуги народу” Олексій Просяний, який запропонував забрати цю ділянку та продати її з аукціону. Саме з таким формулюванням питання і винесли на сесію. Звісно, багатьох здивувало, як член фракції «Слуга народу» відкрито пішов проти Президента. Але насправді, ті хто в курсі місцевих політичних розкладів, знає, що фракція «Слуги народу» увійшовши в мерську коаліцію, тепер виконує усі забаганки Клічука, включаючи голосування за антипрезидентські звернення. Хоча за ці голосування «слуги» отримали лише голову земельної комісії, в той час як іншим фракціям більшості перепали керівні посади і в комісіях, і в департаментах та управліннях. Краса гри полягає у тому, що Клічук «зарубав» президентську ініціативу руками слухняного депутата «Слуги народу».

На сесії все відбувалося за прописаним в кабінеті мера сценарієм. Спочатку виступив Олексій Просяний, який зазначив, що він лише виніс питання на сесію, а вирішувати депутатам, хоча чудово знає, що більшість Клічука проголосує це питання. Згодом виступив учасник АТО, який балотувався від «Єдиної альтернативи» та колишній мер Олексій Каспрук, які також розкритикували президентську ініціативу.

«Даний проєкт рішення був проголосований з голосу (насправді проєкт рішення був зареєстрований у встановлений законом термін і винесений на сесію, прим.ред.). В чиїх інтересах, для чого?  Чи обговорювали це з учасниками АТО, це мені невідомо. Я не приймаю рішення одноосібно, приймають рішення депутати за моєю пропозицією», – виправдовував зраду ініціативи Зеленського Олексій Просяний.

Йому відповів депутат фракції «Рідне місто» Володимир Бешлей, який був здивований, що член фракції «Слуги народу» ставить під сумнів ініціативу Президента Зеленського.

«Тут лунали звинувачення від голови земельної комісії депутата «Слуги народу» Олексія Просяного, як так депутати минулого скликання виділили земельну ділянку на прохання Президента України. Ставиться під сумнів ініціатива Президента України, ставиться членами його команди, і це дуже прикра ситуація», – зазначив Бешлей.

Перед голосуванням депутат фракції «Рідне місто» Василь Продан закликав все ж підтримати ініціативу та вирішити питання забезпечення житлом АТОвців на місцевому рівні вже зараз, а не чекати роки, коли це зробить держава. Однак до його думки депутати більшості не дослухалися і 25 голосами підтримали пропозицію депутата «Слуги народу» Олексія Просяного забрати земельну ділянку і продати її з аукціону.

Найцікавіше, що за зрив ініціативи Президента України проголосував і лідер президентської фракції «Слуга народу» в міськраді Віталій Другановський, голова земельної комісії та ініціатор питання Олексій Просяний та депутат фракції Світлана Широкова. Двоє депутатів фракції «Слуга народу» не голосували за це питання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи