Клічук та «Єдина альтернатива» відмовились призначати чиновників через конкурси

01.05.2021

Під час виборів Клічук обіцяв чернівчанам, що усі призначення відбуватимуться прозоро через конкурс

Під час виборчої кампанії, однією з основних обіцянок Романа Клічука була відкриті та прозорі призначення через конкурси на посади керівників структурних підрозділів чи керівників комунальних підприємств. Однак як тільки він прийшов до влади, про цю обіцянку виборцям він забув, і жодне призначення не відбулось через конкурс, а призначались переважно члени команди “Єдина альтернатива”, бізнес-партнери, друзі та одногрупники.

Шанс виправити це був сьогодні на сесії міськради, коли депутати розглядали положення про виконавчі органи міської ради.

Депутат Михайло Яринич запропонував внести пункт, що призначення керівника управління має відбуватись на умовах відкритого конкурсу.

«Пане Романе, пора вже перейти на відкриті конкурси, залучати гарних фахівців, можливо з інших міст, а не призначати виключно з свого оточення і представників своєю команди», – зазначив Яринич.

Однак Роман Клічук виступив проти цього пункту і під час голосування рішення про призначення через прозорі конкурси підтримали лише 15 депутатів. Не проголосували за нього обранці з партій «Єдина альтернатива», «Європейська солідарність», «Пропозиція» та «Слуга народу».

«Я дотримуюсь законодавства і можу призначити через конкурс чи з кадрового резерву.

Я несу відповідальність за призначених осіб і байдуже в який спосіб я призначаю, чи я конкурсну комісію створю, чи я призначу», – прокоментував своє рішення Клічук.

Депутатка Аліна Олевич, зазначила, що їй не байдуже, адже мова йде і про Управління охорони здоров’я, де має бути людина з відповідною кваліфікацією.

«Мені не байдуже, тому що ми сьогодні приймаємо положення про Управління охорони здоров’я. Це управління, яке дбає про здоров’я чернівчан. Це людина яка має бути з відповідною кваліфікацією, і конкурс дає можливість відібрати фахову людину», – наголосила вона.

Роман Клічуку нагадали за його передвиборчі обіцянки призначати керівників лише через конкурси, але він відповів, що зі своїми виборцями розбереться сам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи