Клічук призначив свого одногрупника по медуніверситету керувати «Чернівціводоканалом»

07.04.2021

До цього новий керівник водоканалу займався торгівлею кави та чаю в Одеській області

Чернівецький міський голова Роман Клічук сьогодні без конкурсу призначив новим керівником комунального підприємства «Чернівціводоканал» Андрія Колесника. Сьогодні заступник міського голови Василь Зазуляк представив нового керівника колективу.

У пресслужбі міськради повідомили, що конкурси на посаду є не обов’язковими і з керівниками укладається контракт. Хоча під час виборів Клічук запевняв, що у разі обрання його мером, усі призначення керівників комунальних підприємств будуть відбуватися прозоро і лише через конкурси. Насправді ж на посади призначаються друзі, однопартійці, однокласники, партнери по бізнесу та одногрупники.

Клічук разом з Колесником були однокласниками, а згодом і одногрупниками, і у 1995 році закінчили Буковинський державний медичний університет.

Андрій Колесник до 2017 року очолював ТДВ «Буковина-АВТО», а зараз володіє незначною часткою підприємства, як один із співзасновників.

Основним видом діяльності Андрія Колесника останнім часом була оптова торгівля кавою, чаєм, какао та прянощами. Він є співвласником ТОВ «ТД Укркава», яке зареєстровано у Чорноморську Одеської області. Також, згідно декларації, Андрію Колеснику належить 45% прав на ТОВ «Інвестиційна компанія Сіріус», яке зареєстровано у Хмельницькому. Підприємство займається торгівлею автомобілями та легковими автотранспортними засобами.

Андрій Колесник задекларував за минулий рік 91 тис грн зарплати у ТОВ «ТД Укркава» та майже 1 млн грн доходу від підприємницької діяльності.

Також в декларації він зазначив, що має квартиру у Чернівцях площею 95 кв м, автомобіль Infiniti, готівкою 250 тисяч гривень, 17 тисяч доларів, 16 тисяч євро, та на рахунках у банках понад 120 тисяч гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини