У Чернівцях «Європейська солідарність» подала секретарем ТВК людину, яка не знає українську мову (відео)

19.02.2021

Новий секретар від «ЄС» повідомив, що не зможе виконувати обов’язки секретаря оскільки не володіє державною мовою

15 лютого Центральна виборча комісія України сформувала новий склад Чернівецької ТВК розпустивши попередній за порушення Конституції та Виборчого кодексу України.

Партії самі подавали кандидатури на нових членів та керівників ТВК. Виявилось, що політична партія «Європейська солідарність», подала на секретаря Чернівецької територіальної виборчої комісії Олега Вайнтруба, який не володіє українською мовою. Про це сам Олег Вайнтруб повідомив голову ТВК Василя Тимківа.

«Олег Вайнтруб в телефонній розмові повідомив, що він не володіє державною мовою, тому він не хоче бути секретарем ТВК», – повідомив під час засідання голова ТВК.
Цікаво, що Олег Вайнтруб у 2019 році, на виборах до Верховної ради, вже був секретарем Окружної виборчої комісії 204 виборчого округу від «Ліберальної партії України». Тоді не знання державної мови йому не заважало.

Олег Вайнтруб вже двічі не з’явився на засідання ТВК, які намагалася провести Чернівецька ТВК, але через відсутність кворуму вони не відбувалися. Не з’являлися на скликані засідання також представники «ОПЗЖ» та члени комісії підконтрольні «Єдиній альтернативі». Все це вказує на те, що коаліція партій «Європейська солідарність», «ОПЗЖ» та «Єдина альтернатива» продовжують цілеспрямований саботаж роботи Чернівецької ТВК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини