Мародери або жертви політичних репресій? Партійці Клічука вкрали з держбюджету 7 млн грн під час реконструкції військового містечка

19.02.2021

Поліція прокоментувала обшуки на підприємствах депутатів «Єдиної альтернативи»

Сьогодні на обшуки силовиків на своїх підприємствах пожалілися голова облорганізації «Єдина альтернатива» забудовник Володимир Мороз та депутат міськради від цієї ж політсили Сергій Гринюк. Згодом Роман Клічук поскаржився на тиск на його команду.

У Нацполіції Чернівецької області прокоментували обшуки на підприємствах депутатів «Єдиної альтернативи». За інформацією поліції обшуки, пов’язані з незаконним заволодінням державними коштами на суму 7 мільйонів гривень. Виконані роботи не відповідають зазначеній сумі і вдвічі перевищують її.

Зокрема, під час реконструкції однієї із будівель у Чернівцях, підрядні організації не виконали в повному обсязі роботи, передбачені умовами договору. Своїми діями вони завдали збитків державному бюджету України на суму понад 7 мільйонів гривень.

За інформацією оперативників ДСР НПУ про можливе правопорушення у липні 2020 року слідчі поліції розпочали кримінальне провадження за ознаками частини 3 статті 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Відповідно до висновку судової будівельно-технічної експертизи, вказані підрядниками обсяги та вартість виконаних робіт частково не відповідають зазначеній сумі та перевищують її приблизно вдвічі.

Сьогодні, 19 лютого, співробітники поліції та прокуратури здійснили низку обшуків для перевірки інформації, наданої підрядною організацією, і запобігання зникненню, знищенню чи спотворенню речових доказів, – повідомили у Відділі комунікації поліції Чернівецької області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини