Папієв та Клічук вигадують нові способи зриву засідань ТВК: колишня заступниця голови комісії від «ОПЗЖ» зникла з печаткою

19.02.2021

Голова ТВК звернеться до поліції

Колишня заступниця голови ТВК Ірина Микичук, не передала новому голові ТВК Василю Тимківу ні печатку ТВК, ні ключі і зникла.

На перше засідання Ірина Микичук прийшла з печаткою та ключами та збиралась їх передати новому голові ТВК, однак після розмови з представником «ОПЗЖ» Ігорем Спіновим, вона втекла. Ігор Спінов в ТВК права перебувати не має, адже «ОПЗЖ» не пройшла до міськради, однак він приставлений Михайлом Папієвим до ТВК, передає вказівки нардепа «ОПЗЖ» та контролює зрив засідань ТВК. На вчорашньому засіданні він був присутній попри те, що представника «ОПЗЖ» в комісії не було.

Голова ТВК Василь Тимків зауважив Ігорю Спінову, що Ірина Микичук втекла після розмови з ним не передавши печатку, тож у разі повторення ситуації змушений буде звернутися до поліції.

«Я вас вчора бачив, коли прийшла пані Ірина, і вела з вами якісь перемовини, після чого вона пішла з ключами у невідомому напрямку. Якщо ця ситуація буде зберігатися, і я не отримаю ключів і печатки комісії, я подам заяву в поліцію про перешкоджання виборчому процесу, причому вкажу те, що вона з вами розмовляла і після цього покинула ТВК», – звернувся голова ТВК до Ігоря Спінова.

У коментарі журналістам «Чернівецького променю» голова ТВК Василь Тимків повідомив, що печатку та ключі Ірина Микичук так і не передала, але запевнила, що поверне її, як тільки члени ТВК приймуть присягу.

У той же час щоб прийняти присягу на засіданні потрібен кворум. Однак вже дві спроби провести засідання провалились, через неявку представників коаліції Папієва-Клічука.

Зокрема обидва засідання проігнорував заступник голови ТВК від «ОПЗЖ» Олександр Божієвський. Також не з’явився секретар комісії від «Європейської солідарності» Олег Вайнтруб, який по телефону повідомив, що не володіє державною мовою. Обидва засідання пропустили члени комісій від партій «ОПЗЖ», «Пропозиція», «За майбутнє», «Антикорупційний рух», «Громада і закон», «Студентська партія України». Вчорашнє засідання також проігнорував представник партії «Слуга народу».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини