Шепелько хоче виводити з сесії п’яних журналістів, а Клічук визначати як ЗМІ мають писати про міськраду

28.01.2021

На сесії міськради прийняли новий регламент

Сьогодні на сесії депутати приймали новий регламент Чернівецької міської ради. Бурхливе обговорення викликали деякі пункти, які стосувалися роботи представників засобів масової інформації на сесії міськради. У Клічука вирішили обмежити роботу журналістів і прописати в регламенті, як саме представники ЗМІ мають висвітлювати діяльність міськради.

В тексті документу йдеться, що представники ЗМІ повинні висвітлювати діяльність ради збалансовано і неупереджено. Хто саме буде визначати рівень збалансованості та неупередженості, сам Роман Клічук, секретарка Марина Кирилюк, чи депутати «Єдиної альтернативи», в документі не уточнюється.

Окрім того у регламенті йдеться, що представники ЗМІ, присутні на засіданнях Ради, зобов’язані дотримуватись положень Регламенту. Хоча всюди в Україні журналісти керуються та діють згідно Законів України, а не регламентів міськради.

Депутат фракції «ЄС» Василь Максимюк зазначив, що журналісти не повинні керуватися регламентом, адже регламент регулює роботу міської ради і виконавчих органів. Після чого автор проєкту рішення, представниця «Пропозиції» Тетяна Шепелько, несподівано заявила, що у нас є правила поведінки на сесії і можливість, якщо хтось перебуває в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, вивести цю людину.

Михайло Яринич запропонував виключити пункти щодо обмеження роботи ЗМІ, і прийняти їх в редакції, що представники ЗМІ, мають право бути присутніми, дотримуватися Законів України, фізично не перешкоджаючи засіданням ради, але така пропозиція не влаштувала більшість Клічука і 23 депутати проголосували за раніше запропонований варіант без правок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини