Вони живуть в іншому світі: Клічук скасував виплату 1000 гривень малозабезпеченим чернівчанам

18.01.2021

Віталій Михайлішин заявив, що новий мер та депутати не розуміють, що для когось 1000 гривень це дійсно допомога

Наприкінці листопада депутати Чернівецької міської ради проголосували за виділення матеріальної допомоги у сумі 1000 гривень чернівчанам, які через кризу викликану коронавірусом, перебувають у важкому матеріальному становищі. Це рішення підтримали 30 депутатів.

Однак після перемоги на виборах мера Романа Клічука, цю допомогу скасували, посилаючись нібито на те, що в бюджеті на 2021 рік на це не передбачені кошти. При цьому, варто зазначити, що саме Клічук та його більшість у міськраді цей бюджет наприкінці грудня приймали і ці кошти не передбачили.

Віталій Михайлішин, який був ініціатором виділення коштів, в ефірі програми «Після новин» на телеканалі «Чернівецький промінь» зазначив, що нові депутати міськради не виконують рішення сесії, вони живуть в іншому світі та не розуміють, що для когось 1000 гривень це може бути суттєва допомога.

«Це не тисяча Михайлішина, це був проєкт рішення за який проголосували 30 депутатів. Це рішення міської ради. Всі присутні депутати за це проголосували. Для того і існує влада, щоб підтримувати людей.

Якщо ми говоримо, що на цей рік не передбачені кошти, вони не виконують рішення сесії.  200 млн грн на депозитах було на початку року. Невже не можна було виділити 20 млн щоб забезпечити людей допомогою. Я думаю, вони не розуміють, що для когось 1000 гривень це дійсно допомога. Вони живуть в іншому світі», – переконаний Віталій Михайлішин.

Політик пов’язує події у ТВК, де люди Клічука саботували роботу комісії та не приймали рішення про реєстрацію депутатами, саме з тим, що мер не бажає, щоб «Команда Михайлішина» піднімала важливі соціальні питання на сесіях міськради.

Проте депутат переконаний, що це рішення міськради потрібно довести до логічного завершення і виплатити допомогу чернівчанам, які опинилися у важкому матеріальному становищі.

«Я розумію, що і бюджет обмежений, але це не є такі кошти. Ті люди які отримують – це люди старшого віку, це елементарна повага до тих людей, завдяки яким ми зараз живемо. Це потрібно продовжувати, потрібно виносити на сесію, щоб люди отримали ці кошти.

Нехай ця пропозиція буде від Клічука, Каспрука, від кого завгодно, тільки давайте доведемо до кінця рішення, яке було прийняте 30 депутатами, щоб воно працювало згідно закону», – заявив Віталій Михайлішин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи